Днес се състоя официалното откриване на реновираната от СУ Алеко

...
Днес се състоя официалното откриване на реновираната от СУ Алеко
Коментари Харесай

Кметът на Луковит откри реновирана спортна площадка в центъра на града

Днес се състоя формалното разкриване на реновираната от СУ „ Алеко Константинов “ мултифункционална спортна площадка в центъра на Луковит.

Лентата беше прерязана в следобедните часове от кмета на общината Иван Грънчаров, шефа на учебното заведение Мая Ралчева и шефа на компанията реализатор Ивайло Йотов.

В церемонията взе присъединяване мажоретен състав с началник Поля Цолова, а първата спортна изява бе с показателен темперамент. Под управлението на учителя Пламен Тодоров, сборни тимове от момчета до 14 години изиграха другарска волейболна среща.

Спортното оборудване е ситуирано в общински парцел до Спортна зала „ Христо Ботев “. В словото си господин Грънчаров акцентира, че от момента, когато преди 11 години с персонални средства е реновирал игрището, то е употребено непрекъснато. Той благодари на учебното заведение за обновяването и прикани оборудването да се употребява пълноценно и отговорно.

Площадката е с повърхност 800 кв.м. Предназначена е за волейбол, баскетбол и футбол. Игралното поле е оборудвано с порти за минифутбол, мрежа за волейбол и 2 коша за баскетбол. Положена е изкуствена настилка с височина 20 мм, инсталирани са LED прожектори. Оградата е с обща височина 5,30 метра и включва железна мрежа с PVC покритие, над която е опъната удароустойчива текстилна мрежа.

Миналата година върху прилежащ общински терен СУ „ Алеко Константинов “ построи напълно ново мултифункционално спортно оборудване със същите размери. В пространството сред двете площадки към този момент са инсталирани две 18-местни скамейки и съблекалня.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР