Днес се пуска за движение ремонтираният 2,5-километров участък между АМ

...
Днес се пуска за движение ремонтираният 2,5-километров участък между АМ
Коментари Харесай

Пускат за движение ремонтиран участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път

Днес се пуска за придвижване ремонтираният 2,5-километров сектор сред Автомагистрала "Тракия " и пътен възел "Герман " от Южната дъга на Софийския околовръстен път, оповестяват от АПИ.

Целта е да се облекчи трафикът в зимния сезон. Новоизградената права е връзката на Околовръстния път на столицата с автомагистралата и част от реконструкцията на 6 км от Южната дъга - от квартал "Младост " до аутобана. Трафикът ще е в три ленти за придвижване във всяка посока, а при пътен възел "Лозен " ще се употребяват и локалните платна. Движението се пуска при краткотрайна организация.

С разширението на цялото 6-километрово трасе от Южната дъга на Софийския околовръстен път съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов с две местни платна и тротоари. С новото трасе ще се обезпечи връзка сред автомагистралите „ Струма” и „ Тракия”, ще се улесни директният трафик от Автомагистрала „ Европа “ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

До момента са изпълнени 65% от плануваните действия, а целият 6-километровият сектор по контракт би трябвало да е подготвен до края на 2021 година
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР