Днес се провежда важна Отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение в

...
Днес се провежда важна Отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение в
Коментари Харесай

Станишев: Чувствам се емоционално свързан с Младежкото обединение в БСП като един от основателите му преди 13 години

Днес се организира значима Отчетно-изборна конференция на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия. Чувствам се прочувствено обвързван с него като един от създателите му преди 13 години.

Поздравих младежите и им припомних по какъв начин стартирахме през есента на 2009 година - в сложни времена, времена на тествания за нашата партия. Тогава мнозина предричаха, че на идващите избори Българска социалистическа партия ще се бори да прескочи бариерата. Решихме тъкмо в този миг да покажем, че Българска социалистическа партия е жива, че има вероятност и че можем да обединим силите на младото потомство в нея. Това беше огромно предизвикателство и се веселя, че през годините Младежкото обединяване се утвърди като авангард на партията. Като общественост на младежи, другари, които споделят социалистическата концепция. Това беше извънредно значимо за триумфа на обединяването, което постоянно е имало поддръжката и свободата за лични начинания. Защото то не може да бъде просто реализатор на волята на висшето партийно управление. Това е непознато на концепцията на Младежкото обединяване.

Благодарих на младежите в Българска социалистическа партия за всички смели, прелестни и забележими акции от това време! Битките с партия ГЕРБ – „ Постната пица “, „ Повдигни уши “ и доста други. Битки, в които бяхме дружно и които утвърдиха Българска социалистическа партия като мощна съпротива.

Посъветвах ги в днешните сложни времена на тествания за България, за света и за социалистическата концепция, да пазят Младежкото обединяване, да бъдат сплотени и да не не помнят полезностите и другарския дух, които от време на време се губят в нашата партия, за жалост.

Споделих и няколко думи за историческия миг, в който се намираме. Всички сме извънредно обезпокоени от това, че на европейския континет се води война. Това е извънредно. Каузата на мира би трябвало да бъде водеща идея на социалистите. Винаги! Това е нашето ДНК. Каузата на солидарността, на обществената страна, на човешкото достолепие и на подпомагането на всички тези, които имат потребност от помощта на страната. Навлизаме в интервал на доста тежки стопански тествания, които ще имат и доста висока обществена цена. И в Европа, и в България, хората имат потребност да видят, че левите социалистически партии са на мястото си и се борят за обществена отбрана. Това би трябвало да бъде и съществена идея на Младежкото обединяване, изключително във връзка с младото потомство, с цел да може посредством начинания и с поддръжката на националното управление да печели гласовете на младежите в България.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР