Днес се проведе първото издание на София Винил Фест. Търговци

...
Днес се проведе първото издание на София Винил Фест. Търговци
Коментари Харесай

Първото издание на София Винил Фест събра колекционери и любители

Днес се организира първото издание на София Винил Фест. Търговци на грамофонни плочи от цялата страна, колекционери и фенове на остарелия аналогов тон участваха във фестивала.

Базарът на грамофонни плочи тази събота се организира на терасата на изложба Сердика на Женски пазар и беше с „ вход свободен “.

Грамофонната плоча е книгата на музиката. С времето се оказа, че това е носителят на музиката. Както литературата може да съществува отвън книгата, само че цялостното й разбиране изцяло става посредством книгата, цялостното и цялостното разбиране на музиката става посредством грамофонната плоча, коментира Явор Ганчев от Дюкян Меломан.

Тук е и Дюкян Меломан, за който Явор Ганчев изясни, че е най-старият настоящ музикален магазин в София – от 1994г.

Явор Ганчев показа, че през 90-те и през предишното десетилетие имало по-слаб интерес към грамофонните плочи, само че ползата от към този момент може би повече от 10 години устойчиво се завърнал. „ Много хора първоначално говореха за това, че е мода, че е краткотрайно събитие, само че то е толкоз устойчиво и пазарът на грамофонни плочи е единственият бранш в музикалната промишленост, който пораства с 30% годишно в международен мащаб, не в България. Така, че умерено можем да кажем, че не става сума за мода, а става дума за към този момент прекъсване на лутането сред разнообразни носители. Това е нещото, което хората ценят, когато вършат фонотека. Така както когато правиш библиотека купуваш книги когато правиш фонотека, купуваш грамофонни плочи “, изясни той, представен от БГНЕС.

“Показваме нашето почитание към музиката, към нейните носители, към достоверния аналогов тон, както и към това занимание, което става все по-разпространено в света, в Европа и от ден на ден магазини, от ден на ден хора се занимават с колекционирането на тези плочи. Това е една безусловна обич към музиката, която ние откриваме още веднъж и я предлагаме на софиянци “, изясни Драгомир Димитров, който е изпълнителен шеф общинското сдружение „ Пазари Възраждане “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР