ДНЕС се открива шестото издание на Националната изложба ПРОЛЕТЕН САЛОН“.

...
ДНЕС се открива шестото издание на Националната изложба ПРОЛЕТЕН САЛОН“.
Коментари Харесай

Шест габровки в Пролетния салон на жените - художници

ДНЕС се открива шестото издание на Националната галерия „ ПРОЛЕТЕН САЛОН “. Изложбата е платформа за необятно показване креативните търсения на актуалните български дами художници, с опция за по-свободно себеизявяване и креативно изпробване. Тя подчертаваприемствеността на художествените обичаи и представяедновременно млади и към този момент одобрени създатели.

Жанровото и тематичното многообразие на показаните творбиотново е огромно, което отразява необятната палитра на актуалното изкуство в България и дейната креативна активност на дамите художници.

Тази година журито всъстав: Председател: Никола Енев - член на УС и на контролната комисия на СБХ ичленове: Слав Недев –член на УС на СБХ, Евгени Недев –председател на СБХ Габрово, Станислав Гончаров – организатор в ХГ „ Христо Цокев ” и доктор Деян Боев – организатор в ХГ „ Христо Цокев “разгледа творбите на 125 създатели и позволи за присъединяване 84 от тях. Експозицията представя120 творби, които отразяват лиричната страна на заобикалящия ни свят. Художествено-естетическите им търсения носят в себе си присъща сензитивност и дълбока емоционалност, подбудени от устрема на дамата да основава хубост.

В изложбата вземат участие произведения на шест габровски създатели – Добринка Терзиева,Ема Вертерова, Ива Съйкова, Пепа Минчева, Пепа Църова, Христина Дренска - Тита.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР