Днес се очаква народните представители да обсъдят искането за оставка

...
Днес се очаква народните представители да обсъдят искането за оставка
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат оставката на Минчев, уволнят ли го, Мирослав Иванов става временно шеф на НС

Днес се чака народните представители да обсъдят настояването за оставка на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. То беше импортирано в сряда, зад него застанаха " ИТН ", Движение за права и свободи, ГЕРБ и " Възраждане ". Справка на парламентарния уебсайт сподели, че 120 са депутатите от " ИТН ", ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане ", които са внесли настояването за предварително освобождение на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.

Според правилника настояването за оставката ще се разиска и гласоподава в Народното събрание в четвъртък. Движение за права и свободи поддържа настояването за оставката на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. „ С дребни хитрувания в тази комплицирана политическа обстановка не оказваме помощ на никого”, добави той.

Демократична България отхвърли на ГЕРБ поддръжка за вота на съмнение и ще поддържа ръководителя на Народно събрание Никола Минчев.

Нова коалиция желае да в профил ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, уточни ръководителят на ПГ на Продължаваме промяната Андрей Гюров в декларация на партията.

Ако тази коалиция има болшинство, то тогава този парламент е привършен откъм наличие. Мафията още веднъж е в политиката. Ние сме на война с мафията. И ще я продължим! Тук, на улицата, на избори, декларира Гюров.
Според член 5 от Правилника за организация и активността на Народното събрание, би следвало Мирослав Иванов, чиято оставка беше гласувана скоро да поеме краткотрайно председателството на Народно събрание: " При предварително освобождение по алинея 1 или 2 нов избор се създава в 14-дневен период от приемането на решението при условия и по ред, избрани с процедурни правила, признати от Народното събрание. До произвеждането на нов избор за ръководител на Народното събрание то се ръководи от заместник-председателя, излъчен от най-голямата парламентарно показана партия или коалиция, записана в Централната изборна комисия за независимо присъединяване в последните избори за народни представители ", гласи правилникът. До желаното освобождение на Минчев се стигна, откакто през вчерашния ден не изключи камерите и микрофоните на Българска национална телевизия и на БНР, с цел да може външната министърка Теодора Генчовска да показа пред народните представители класифицирана информация. Все още от партиите не се спряга името на нов титуляр, в случай че постът на Минчев бъде овакантен, а и наподобява съвсем невероятно народните представители да стигнат до консенсус.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР