Днес се очаква да бъдат освободени още руски заложници, което

...
Днес се очаква да бъдат освободени още руски заложници, което
Коментари Харесай

В знак на благодарност за позицията на Путин: Хамас обеща да освободи още руски заложници

Днес се чака да бъдат освободени още съветски заложници, което " Хамас " дефинира като знак на " признателност " към съветския президент Владимир Путин, предават съветски медии, като се базират на изявления в израелския щемпел. Причината е позицията, която той е заел във връзка с спора в Газа.

Цитиран е формалният представител на " Хамас " Муса Абу Марзук, който споделя: " Не сме освободили нито един от израелските мъже, които се намират в Газа, като се изключи руснака Рон Кривой, който освободихме в символ на признателност на придвижването към позицията на съветския президент Путин. Днес няколко други руснаци ще бъдат освободени отвън рамките на съглашението за помирение ".

 

Рон Кривой, който има двойно поданство - русто и израелско, е бил предаден на Червения кръст на 26 ноември. Кривой бил покорен на музикалния фестивал, нападнат от " Хамас " на 7 октомври, където работил като звукооператор. Мъжът бил заложник на групировката в продължение на 51 дни.

Според медийни изявления Абу Марзук неотдавна е посетил Москва.

 

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че освобождението се дължи на съветските дипломатически контакти с терористичната организация.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР