Днес се навършват 5 години от атентата на бургаското летище

...
Днес се навършват 5 години от атентата на бургаското летище
Коментари Харесай

5 години от кървавия атентат в Сарафово, делото е в застой

Днес се навършват 5 години от атентата на бургаското летище Сарафово, при който терорист се взриви до рейс с израелски туристи, при което починаха петима израелци и българският водач на рейса Мустафа Кьосов.

Годишната ще бъде маркирана с възпоменателна гала пред издигнатия мемориал на летището. Тази вечер там ще бъдат поднесени венци и цветя, сподели ръководителят на организацията на евреите "Шалом " в Бургас Сабетай Варсанов пред БНР.

Година след внасянето на обвинителния акт в Специализирания углавен делото "Сарафово " към момента не е почнало всъщност. Причините - незъзможността да бъдат призовани всички потърпевши и наследниците на починалите израелски жители.

В началото на юли, когато делото беше отсрочено за следващ път, връзка не беше открита единствено с трима от потърпевшите израелски жители. Те ще се търсят с посредничеството на Министерството на правораздаването и "Евроджъст ".

През тази година на процедурно буксуване единственият, който непроменяемо беше в правосъдната зала, беше Ахмед Кьосов, татко на починалия при атентата водач.

Подсъдими по първото дело за тероризъм в България задочно са Мелиад Фара и Хасан Ал Хадж Хасан. Те са упрекнати в помагачество на атентатора самоубиец и се търсят от "Интерпол ".

Пореден опит за старт на процеса ще бъде изработен на 20 септември.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР