Днес се навършват 38 години от Възродителния процес. Традиционният възпоменателен

...
Днес се навършват 38 години от Възродителния процес. Традиционният възпоменателен
Коментари Харесай

Прогнози за управлението: Карадайъ очаква нови избори, ПП ще направят всичко възможно с втория мандат

Днес се навършват 38 години от Възродителния развой. Традиционният възпоменателен протест на Тюркян чешма край Могиляне тази година стана мотив за среща на двама партийни водачи, както и за прогнози за бъдещото ръководство.

От Движение за права и свободи сервираха венци и цветя на чешмата, издигната в памет на починалата 17-месечна Тюркян при протестен протест против промяната на имената през 1984 година. В речта си към събралите се на митинга, водачът на придвижването Мустафа Карадайъ прикани за повече разговор, без реваншизъм и за обединяване на другите хора.



Той въпреки всичко предвижда нови парламентарни избори следващата година и даде поръчка Движение за права и свободи да вземе 40 места в идващия парламент и даже да се включи в ръководството на страната.

" Последната година и половина четири пъти направихме избори, четири пъти като конструкция на Народното събрание българските гласоподаватели създадоха сходна конструкция и четири пъти никой не се наема да прави държавно управление. Защото няма съдружна просвета, няма разговор, няма съгласие. Най-вероятно ще имаме късмет и опция, в случай че имаме някакви пропуски на изборите през 2022 година, да ги изправим в най-скоро време през 2023 година ", разяснява той.

Венци и цветя на Тюркян чешма през днешния ден сервираха и от " Продължаваме промяната ". Кирил Петков, съобщи че не е пристигнал за политически изказвания, а да отдаде респект на починалите и в никакъв случай да не се позволява още веднъж сходно нещо.



Снимки: БГНЕС, Българска национална телевизия

Петков и Карадайъ си стиснаха ръцете и размениха няколко думи. Петков разяснява, че партията му ще направи всичко допустимо да извърши втория мандат, само че в случай че той не се състои, би подкрепил всяка партия, която споделя полезностите на Политическа партия.

" Има обединяване на от ден на ден хора, които осъзнават, че бъдещето зависи от нас. Няколкото политици, които си мислят, че съставляват народа и се пробват да замаскират своите грехове през политическите си прояви и се пробват да управляват маси хора - с тях обединяване няма по какъв начин да стане. Това, което излиза наяве е, че работим дружно по целите на България през тази декларация и доста бих се радвал, в случай че имаме триумф във втория мандат. Дори и да нямаме, да изведем целите през една декларация, за която всички да гласоподават. Политиците доста обичат да приказват, само че не и да гласоподават ", уточни той.

Петков обаче отхвърли опцията за взаимно ръководство с Движение за права и свободи.

" С Движение за права и свободи какъв е нашият голям проблем - върхушката на Движение за права и свободи са едни от най-богатите българи, до момента в който техните гласоподаватели са едни от най-бедните хора. Докато има тази разлика, ние имаме проблем с управлението ".

Репортер: Димитър Димитров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР