Днес се навършват 20 години от атентатите на 11 септември

...
Днес се навършват 20 години от атентатите на 11 септември
Коментари Харесай

Днес се навършват 20 години от атентатите на 11 септември в САЩ

Днес се навършват 20 години от атентатите на 11 септември 2001 година в Съединени американски щати. Президентът Джо Байдън и брачната половинка му Джил ще посетят местата на нападенията, където ще се проведат възпоменателни церемонии. Във видео обръщение Байдън прикани американците към единение.

Както всяка година, възпоменателната гала в Ню Йорк ще стартира в 15.30 ч българско време с четене на имената на близо 3000 починали при атентатите.

Церемонията включва шест паузи с безмълвие, които бележат точното време на ударите по двете кули на Световния търговски център, тяхното срутване, офанзивата против Пентагона и злополуката на самолета в полето на град Шанксвил в щата Пенсилвания, откакто пасажерите оказват опозиция на атентаторите.

Президентът Джо Байдън ще посети трите емблематични места на нападенията.

" В дните след 11септември видяхме подвиг на всички места, на предстоящи и непредвидени места. Видяхме също нещо доста рядко - същинско възприятие за национално единение. Единство и устойчивост, дарба да се възстановим от контузията. Поколението на 11септември служеше и защитаваше пред лицето на терора, с цел да потърси отговорност от терористите, с цел да покаже на всеки, който желае да навреди на Америка, че ще ви преследваме и ще ви накараме да си платите. ", сподели Байдън.

Отговорност за атентатите пое водачът на " Ал Кайда " Осама бин Ладен. Последва водената от Съединените щати война в Афганистан, където терористът получи леговище от талибаните.

Бин Ладен беше премахнат през май 2011г. при неочакван рейд на американските спецчасти против жилищния му комплекс в Аботабад в Пакистан.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР