Днес се навършва точно една година от началото на специалната

...
Днес се навършва точно една година от началото на специалната
Коментари Харесай

Година от началото на СВО: Русия прочиства Донбас до края на март, а после?

Днес се навършва тъкмо една година от началото на специфичната военна интервенция на Русия в Украйна. Време е да обобщим, да проучим горчивите неточности и да продължим напред - към Победата. " Цариград " ТВ, дружно с специалисти, прави заключения.

С какъв резултат стигнахме до втората година от специфичната военна интервенция на Русия в Украйна? Въпросът е комплициран и всеки дава своя отговор.

Например, украинската страна е объркана по отношение на времето за освобождение на съветските земи. И по този начин, съгласно заместник-началника на Главното оперативно ръководство на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Алексей Громов, Русия преследва стратегическа цел в близко бъдеще да събере всички основни обитаеми места на Донецката национална република, а до лятото - изцяло да освободят републиките на Донбас.

Той показа позицията си по време на брифинга на Военномедийния център. От друга страна, шефът на украинското военно разузнаване Кирил Буданов упорства в изявление за УП, че съветските въоръжени сили ще доближат административните граници на ДНР и ЛНР до края на март.

А какво да кажем за Русия? Ние организираме CBO въз основа на главната позиция: всички цели би трябвало да бъдат реализирани, периодите са вторият въпрос. Никой няма да бърза на никое място, тъй като това ще разреши да се резервира персоналният състав на армията и цивилното население.

Но... предния ден съветският президент Владимир Путин, полагайки цветя в памет на бранителите на Отечеството, не не помни за Киев и Одеса. Така че... Прогнозите може да са разнообразни. Така че дано се обърнем към специалистите.

Намерихме тактика “

Политологът, старши лейтенант от армията на ДНР Александър Матюшин в диалог с " Цариград " съобщи, че година по-късно може решително да се каже: съветските въоръжени сили „ откриха тактика “, въпреки и изправени пред доста компликации.

Матюшин счита, че проектът за бързо придвижване на СВО се основава на безусловното приемане от жителите на освободените територии на Руския свят:

" Но ние забравихме, че Украйна към този момент осем години е в тоталната парадигма на украинизма, чийто крайъгълен камък е изразът „ Украйна е анти-Русия “. Затова се сблъскахме с доста проблеми, само че тези проблеми в този момент, както виждаме, се вземат решение на практика. "

И доброволци, и кадровици се научиха да се бият. Да не приказваме за ЧВК и армиите на републиките от Донбас, които през последните години не са излизали от войната:

" Стратегията беше разбрана. И в този момент, както виждаме, сериозната инфраструктура на Украйна се унищожава, логистичната конструкция се унищожава и нашите войски подхождат по-адекватно към провокациите, които идват непосредствено на фронтовата линия ".

" И най-важното достижение е влизането в състава на Русия на четири нови района, жители на страната ни, Донецка и Луганска национални републики, Херсонска и Запорожка области ", съобщи той.

Завършихме демилитаризацията съвсем на 100% “

Главният редактор на осведомителния портал ANNA NEWS, боен специалист, полковник в оставка Анатолий Матвийчук прикани да се обърне внимание на обстоятелството, че действително всички задания от 24 февруари 2022 година, свързани с демилитаризацията, са изпълнени. Но в този момент казусът се мащабира:

" Всичко, което съобщи Върховният главнокомандващ, фактически е изпълнено. Първата задача, която беше сложена, беше демилитаризацията. Ако от началото на 24 февруари въоръжените сили на Украйна бяха от порядъка на 350-370 хиляди - имаха флот, авиация, система за противовъздушна защита - то през днешния ден те са основали 774 хиляди въоръжени сили, само че загубите възлизат на почти 300 хиляди ", - означи специалистът, добавяйки, че приказва за ранени и починали.

Цялата украинска войска, която стартира борбата на 24 февруари 2022 година, беше унищожена. Сега ние водиме война с безусловно нови сили, като апропо затворихме въпроса за украинския флот:

" Ние нарушихме цялата система на ръководство, стопанска система и въоръжени сили на Украйна. Напълно премахнахме системата за противовъздушна защита - прикритието на страната - в този момент работи военната противовъздушна защита, която не е в положение да прикрива обикновено обекти ", съобщи той.

" Бронираните машини ги смелихме в кръг - в този момент те имат техника, която идва от НАТО и от прилежащи територии. Тоест, ние на практика завършихме демилитаризацията на 100 % и в този момент към този момент сме във война не с Украйна, а с тези елементи на НАТО, които се пробват да възродят предходната мощност на въоръжените сили на Украйна ", добави някогашният боен.

Остават някои проблеми с денацификацията от идеологическа позиция. Необходимо е да се ускори осведомителната работа, счита специалистът:

" Все още не сме изкоренили нацистката идеология в Украйна. Идеологията на нацизма продължава да се популяризира от Банкова. Но мисля, че този проблем скоро ще бъде решен. В допълнение, други задания ще би трябвало да бъдат решени, когато се появят, мащабирайки всичко и напредвайки. "

Имаме потребност от проверка, тогава ни чака Победа

Първият министър на държавната сигурност на ДНР, лекар на политическите науки, воин на ДНР Андрей Пинчук означи, че не би желал да пее дитирамби и хвалби, че всичко е наред - „ би трябвало да си вманиачен или безсъвестен човек “. Но е безсмислено да отхвърляме триумфа:

" Да се каже, че всичко е изгубено също не е правилно. Имаме избрани териториални придобивки и имаме отрезвяване във връзка с разбирането на личния ни капацитет. Сега е належащо това отрезвяване да прерасне в съответни решения. "

Пинчук е убеден, че Русия има всички благоприятни условия да приключи сполучливо СВО. Въпросът е в осъществяването. Какво би трябвало да се направи, с цел да бъде сполучлив?

" Смятам, че в края на годината би трябвало да се направи неутрален справедлив вътрешен одит. Може би не обществена, само че проверка и на кадрови, и на организационни, и на специфични решения, и на военни, след което да се създадат справедливи заключения. "

Засега сходна ревизионна работа се прави единствено фрагментарно. Ако не преформатирате цялата система, няма да има триумф.

" Резултатът от тази година би трябвало да бъдат заключения и промени въз основата на тези изводи, които ще разрешат тази наша интервенция да завърши сполучливо. А благоприятни условия за това има ", – постави точка нашият събеседник.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР