Днес с учудване разбрах от господин Минеков, че реставрацията на

...
Днес с учудване разбрах от господин Минеков, че реставрацията на
Коментари Харесай

Цонко Цонев обвини Велислав Минеков в лъжа за Яйлата

Днес с удивление разбрах от господин Минеков, че реставрацията на Яйлата е коствала 1.5 млн лв. и била направена с тухли итонг. Това написа във Фейсбук някогашният кмет на Каварна.
" За сведение на господина, планът е за 1.1 млн лева, и толкоз са платени на компанията, т.е. излъга единствено с 400 000 лева и са употребявани камъни от кариерата в Русе, което може да откри всеки, който отиде там. Чудя се, дали той е станал измамник, когато стана министър или си е подобен по природа. Между другото е наложена и наказателна клауза от 170 000 лева, за несъблюдение на периодите в контракта и парите не са изплатени ", написа още Цонев.
 Незаконният градеж в Яйлата би трябвало да бъде отстранен до края на месеца Незаконният градеж в Яйлата би трябвало да бъде отстранен до края на месеца
До края на месец юли 2015г. изпълнителите на противозаконния градеж в местността " Яйлата ", село Камен бряг, община Каварна би трябвало да према...
Реставрацията на ранно-византийската цитадела в местността " Яйлата " край село Камен бряг бе осъществена преди 7 години, когато Цонев беше кмет. Останките от крепостта бяха допълнени с няколко пласта бели камъни, сложени бяха железни парапети и по този начин мястото бе пригодено за разходка на туристи.
По-рано през днешния ден на конференция служебният министър на културата проф. Велислав Минеков назова Яйлата " бутафорията от итонг и картон - реплика на цитадела. Той твърди, че там е било планувано да се вложат 2 млн. лв., само че е коствала 1,6 млн. лв.. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР