Днес с постановление на правителството бе взето решение, съгласно което

...
Днес с постановление на правителството бе взето решение, съгласно което
Коментари Харесай

Държавата отпуска 28 млн. лева за изплащане на обезщетения заради АЧС

Днес с разпореждане на държавното управление бе взето решение, според което се отпускат 28 млн. лв. трансфер към Министерството на земеделието за погашение на компенсации, обезщетения и всички разноски, свързани с използването на ограниченията за битка против африканската чума по свинете. Всички ограничения, които ползват ветеринарните управляващи, са ограничения според тактиката за битка против африканската чума по свинете от 2015 година на Европейски Съюз. Това съобщи на брифинг пред публицисти министърът на земеделието Десислава Танева, съобщи кореспондент на Novini.bg

,,Тези средства са част от общо-прогнозни разноски в размер на близо 23 млн. евро, които са поискани от Европейска комисия на 14 август. Средствата ще бъдат изплащани за обезщетения на засегнатите животни, за разноските по стерилизация, за унищожените първични материали, фуражи и всичко, което е обвързвано с използването на ограниченията за битка против африканската чума по свинете'', означи тя.

Земеделският министър уточни още, че обстановката все още във връзка с АЧС е съвсем овладяна, като в последните две седмици не е записано нито едно огнище на африкаска чума, а за целия месец август са били регистрирани едвам пет огнища.

,,Очевидна е наклонността на внезапен спад'', уточни министър Танева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР