Днес с моя заповед създадох междуведомствен щаб за енергетиката, който

...
Днес с моя заповед създадох междуведомствен щаб за енергетиката, който
Коментари Харесай

Служебният кабинет: Ситуацията е критична, имаме газ до септември, свиква се щаб

„ Днес с моя заповед сътворих междуведомствен щаб за енергетиката, който да предложи механизми за надзор и смъкване на цените на горивата и на електрическата енергия. Той ще се управлява от Христо Алексиев, в него ще влезе и министърът на енергетиката, както и представители на работодателите. Щабът ще работи без спиране в това число и през почивните дни ”. Това съобщи служебният министър-председател Гълъб Донев.

Министърът на енергетиката акцентира, че служебният кабинет е осъществил огромна количество информация, от която излиза наяве, че обстановката с доставките на газ е сериозна, даже сериозна.

„ Има дефицит на контрактуваните количества до края на годината. Те са до края на септември. Седемте  танкера не са контрактувани, а сега са на равнище оферта. Не са подсигурени слотове за разтоварване на тези танкери на газовите терминали.  Към момента би трябвало да намерим свободни слотове, което ще оскъпи цената на газа доставен до България. Цената на газа от Азербайджан, която беше оповестена за  по-ниска е доста по скъпа за договорните количества ”,  съобщи той.

По думите му има и  сериозна финансова неустойчивост в „ Булгаргаз ”, както и  невъзможност да заплати  контрактуваните количества.

„ Подготвяме търг за доставка на полутечен газ, който а задоволи най-малко отчасти потребностите на страната, търсим опция за рефинансиране на Булгаргаз ”, добави той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР