Днес руските терористи нанесоха пореден ракетен удар срещу Украйна. В

...
Днес руските терористи нанесоха пореден ракетен удар срещу Украйна. В
Коментари Харесай

Русия нанесе пореден терористичен ракетен удар срещу Украйна

Днес съветските терористи нанесоха следващ ракетен удар против Украйна. В продължение на час - от 12.40 до 13.40 във всяка област на страната (с изключение на краткотрайно окупирания Крим, бел. ред.) се чуваше сигналът за въздушна паника,.
 
Говорителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат съобщи в ефира на националния телемаратон Freedom, че са изхвърчали съветски стратегически бомбардировачи и първата вълна от ракети е изстреляна. Той предизвести, че окупаторите евентуално ще изстрелват ракетите на талази, с цел да разсредоточат и объркат украинската Противовъздушна отбрана. 
 
" Традиционно стратегическата авиация (на Русия, бел. ред.) обстрелва от региона на Волгодонск, каспийско и Черно море, от кораби на Черноморския флот (...) Първата вълна ракети мина, евентуално ще бъдат няколко ", съобщи Игнат.
 
На този стадий няма незабавна информация за вреди или жертви, само че публични лица, представени от украинските медии, споделиха, че детонации могат да бъдат чути в някои региони, евентуално поради системите за Противовъздушна отбрана.
 
Ръководителят на Черкаската регионална военна администрация Игор Табурец заяви, че по отношение на вероятните ракетни обстрели по енергийни обякти в страната, по предписание на " Укренерго " в региона са приложени специфични графици за спешни изключвания на енергоснабдяването. 
 
" Не подценявайте въздушната паника ", сподели Андрей Ермак, началник на кабинета на украинския президент. В Киев хората се намират по укритията или са потърсили леговище в метрото. За гърмежи се оповестява в Николаевска и Одеска области.
 
Руските сили все по-често нападат с ракети украински енергийни уреди през последните седмици, на фона на неуспехи на бойното поле. Тези офанзиви предизвикват огромни спирания на електрозахранването, което става все по-голям проблем с настъпването на зимата.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР