Днес рожден ден празнува един футболист, който промени възприятията на

...
Днес рожден ден празнува един футболист, който промени възприятията на
Коментари Харесай

Дейвид Бекъм на 45 - джентълменът, който излезе от пределите на футбола

Днес рожден ден чества един футболист, който промени усещанията на футболната персона. Ако Кристиано Роналдо в този момент е индивидът с най-вече почитатели в Instagram, то сигурно португалецът не е първият футболист, пробил " огражденията " на играта. Дейвид Бекъм е първото огромно лице на модерния футболен маркетинг.

Той е роден в Източен Лондон на 2 май 1975 година и макар че е столичанин, е откърмен с обич към Манчестър Юнайтед. Неговите родители постоянно пътували за мачове на " Олд Трафорд ". На 16-годишна възраст той се мести в школата на Манчестър Юнайтед, където бързо става основна фигура измежду младоците на " Олд Трафорд ", водени от именития сър Алекс Фъргюсън.

 С " алените дяволи " печели цели шест шампионски трофеи и е измежду главните герои във финала на Шампионската лига от 1999 година. Този мач с Байерн остава незабравим и за историята на шампионата. Същата година подписва брак с любовта на живота си - Виктория, която е известно лице шоубизнеса с изявите си със Spice Girls. Семейство Бекъм стават синоним на жанр и звездна естетика, а с времето полузащитникът се трансформира в фешън икона.

На Мондиал 1998 се трансформира в греншник за Англия с червен картон против Аржентина. Футболистът минава през доста компликации, с цел да се потвърди още веднъж с фланелката на " трите лъва ". На Световното през 2002-ра вкарва един от най-зрелищните голове на международни финали. На Евро 2004 пък влиза в архивите с подхлъзването си при осъществяване на дузпа против Турция.

 След няколко сезона влошени връзки със сър Алекс Фъргюсън, идва огромният скандал от съблекалнята на Манчестър Юнайтед. През февруари 2003 година в яростта си Фъргюсън хвърля обувка, която наранява лицето на Бекъм. Това единствено удостоверява слуховете за разлъка сред британския халф и " алените дяволи ".

Интересното е, че " Олд Трафорд " афишират, че са съгласни да продадат своя футболист на Барселона. Дейвид се възпротивява, отхвърля да премине в Барселона и следва трансфер в Реал Мадрид. Бекъм образно демонстрира, че футболистът има право на мнение и дава образец на бъдещите играчи. На " Сантиаго Бернабеу " той става част от Ел Галактико с икони на футбола като Зидан, Феномена Роналдо, Раул... Дейвид обаче улавя залеза на този звезден отбор.

 През сезон 2006/07 към този момент е ясно, че Бекъм си потегля от Мадрид, отказвайки да подпише нов контракт. На 11 януари той афишира, че е подписал прелиминарен договор с ЛА Галакси. Треньорът на " белите " по това време Фабио Капело го отлъчва от тима. Нещата не вървят по никакъв начин добре и Реал е напът да още веднъж да остане без трофей. Усърдието на британския халф в тренировките е впечатляващо и Дон Фабио взема решение да зачеркне първичното си решение и до края на сезона да разчита на един от най-техничните си футболисти. Дейвид е с основна роля за един от най-големите обрати в шампионата на Испания, донесъл трагична купа на мадридския исполин.

Дейвид се трансформира в огромния дипломат на футбола в Щатите и е с съществена роля за неговото разпространение оттатък Океана, като заработва и десетки милиони долари по разнообразни контракти. Бекъм не е завършил с огромния футбол, въпреки че обръща извънредно внимание върху своя имидж и разпростирането в други сфери. Той става първият британски футболист, който печели шампионската купа в четири разнообразни страни - Англия, Испания, Съединени американски щати и Франция, а играе и за италианския исполин Милан.



Неговата известност по никакъв начин не се изчерпва единствено с футболните му изяви. През 2003 година получава медал от кралицата за заслуги в региона на спорта. Дейвид се трансформира в разпознаваема фигура по целия свят, ставайки лице на големи концерни. Дейвид е измежду огромните посланици на УНИЦЕФ и не стопира да взе участие и в благотворителни акции из целия свят. Новото му занятие е на притежател на американския футболен клуб Интер Маями.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР