Днес Renault Group обяви, че компанията е постигнала търговско споразумение

...
Днес Renault Group обяви, че компанията е постигнала търговско споразумение
Коментари Харесай

Renault Group си гарантира дългосрочен доставчик на батерии за електромобили

Днес Renault Group разгласи, че компанията е постигнала комерсиално съглашение с Verkor, което планува дълготрайно партньорство в региона на доставките на батерийни детайли за електрически автомобили.

Според съглашението, Verkor ще доставя по 12 GWh батерийни детайли на Renault Group на годишна база, като производството на клетките ще се прави на локално равнище, в Дюнкерк, Франция.

Самите батерийни детайли, производството на които ще стартира през 2025 година, ще бъдат предопределени за електрическите автомобили на Renault Group от горния клас, като първото им приложение ще бъде в напълно новото пазарно предложение на Alpine- 100% електрическо кросовър GT, което ще се прави в Диеп, Франция.

" Renault Group удостоверява доверието си във Verkor и неговата новаторска, високопроизводителна, нисковъглеродна технология ", разясняват от френския авто колос. " Това комерсиално партньорство ни разрешава да осигурим дълготрайни доставки на електрически акумулатори и да осигурим засилена проследимост на детайлите, които ги сформират ".

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР