Днес регистрираме коалицията Синя София. Тя е от няколко партии,

...
Днес регистрираме коалицията Синя София. Тя е от няколко партии,
Коментари Харесай

Вили Лилков: Чувам странни тези за София и лековато говорене за проблемите ѝ

Днес записваме обединението " Синя София ". Тя е от няколко партии, ще имаме листа от общински съветници и ще предлагаме районни кметове. Финално успяхме да съберем доста първокласен екип. София пораства, само че не се развива, не е град от европейска големина, съобщи пред Нова нюз проф. Вили Лилков, претендент за кмет на София.

" Нашите съперници са проблемите на София. Притеснява ме, че слушам странни тези за София и лековато говорене за проблемите ѝ. Очаквам да влезем в сериозен диалог за тези проблеми. Очаквам от ГЕРБ претендент, който надали ще може да предложи рационална смяна - на статуквото. За 18 години се видя какво могат да създадат. В столицата бяха актуализирани доста територии и се направиха доста неща, само че от позиция на дълготрайните цели, София се намира в песимистична позиция ", разяснява той.

По думите му през днешния ден ще има среща със Съюза на архитектите, с цел да изясни инфраструктурните си цели, а " Топлофикация " дефинира като значим проблем.

" Задълженията надвишават милиард, кой заплаща тези пари? Години наред не се прави рационализация. Съотношението сред топлоенергията и тока е 5,2:1. Не се приказва за когенерация. За да се понижат отговорностите, би трябвало да се усили делът на електрическата енергия. Това допуска сериозна рационализация. От държавни дотации към вложения - би трябвало генерална промяна на политиката ", акцентира Лилков.

Според него за 8 години 28 млн. е платила Столична община за изгаряне на RDF гориво и за превоз. " 6,6 млн. км е пробегът на тежкотоварните камиони. Сред моите цели е доизграждане на метрото, както и вътрешноквартален превоз, основаване на бързи пътни връзки със северните територии и съществени условия при градежите на нови здания ", съобщи той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР