Днес продължи разглеждането на делото по случая на Ивет Стайкова,

...
Днес продължи разглеждането на делото по случая на Ивет Стайкова,
Коментари Харесай

Свидетел по делото срещу Ивет: Взимала е всичко, халюцинираше, говореше за звезди и галактики

Днес продължи разглеждането на делото по случая на Ивет Стайкова, която умъртви баба си - известната актриса Виолета Донева.

Делото стартира 10.00 часа в Съдебната палата. Пред правосъдния състав се явиха Радка Стоянова, която работи в болнично заведение, където е била настанена обвинената и Иван Георгиев, който е някогашен другар на Ивет, както и Христослав Николов - служител на реда, който е посетил адреса след подаден сигнал за отсъствието на жертвата.

Стоянова споделя, че Ивет е докарана при нея с кола за спешна помощ, заради нападателно държание. Отговаряла е на въпросите ѝ изборно. Направен и е коронавирус тест и 6 степенен тест за наркотични субстанции, от който е регистрирана употребата на канабис.

" Беше занемарена като външен тип изборно отговаряше, беше наточена и към личния състав, не мога да кажа била ли е насочена или не, тъй като не отговаряше. Беше относително съответна, по-скоро ориентирана враждебно. Остана при нас 16 дни. От това, което следих, беше с враждебно държание, много постоянно, само че това са дребни наблюдения. Около 3-4 срещи най-много съм имала с нея. Не забелязах промяна в поведението и положението й. По данните на полюцията я приехме поради експанзия. Когато е взета от полицейския екип още веднъж е показала експанзия и върху служителя на реда, по тази причина я одобриха в болничното заведение ", описа пред съда призованата.

На въпроса дали е открито психологично заболяване на Ивет, свидетелката сподели: " За дребното време, в което я видях в момента на прегледа не ми съдействаше да установя усещания и умствен развой и не мога да кажа ".

От описа на призования служител на реда излиза наяве, че умрялата не е била в контакт със сина си. Той е бил извикан от съседи, обезпокоени от неналичието на Виолета. Когато, дружно с сътрудник отива на адреса, там към този момент е отворено от сина на жертвата, а самата Виолета е открита гола до кръста в тоалетната.

Екип на 112 е установил гибелта. Телефонът на Виолета е открит в шахта от момче, което го е извадило и се е свързало с номерата, който са звънели последните дни.

19-годишният Иван Георгиев споделя, че познава Ивет Стайкова от 2020 година и са имали другарски връзки. " Видях я последно две-три седмици преди случая. Не помня по какъв мотив. Бяхме в обща компания, рядко по купони. Не познавам роднините й. Да, употребявала е опиати. Виждал съм да използва, не знам какъв брой постоянно. Амфети употребяваше. Биполярно се държи. Сменя си настроенията. В мое присъствие и към мен не е проявявала експанзия ", съобщи пред правосъдния състав момчето.

От дадените от Иван по-рано показания и изчетени пред правосъдния състав се схваща още: " Излизахме дружно, бяхме по празненства. Беше умна, красива, поддържана и имаше естествена връзка. Беше почнала да използва (б. р. - наркотици). Поне 5 години е взимала всичко, което човек може да се сети - амфетамини, антидепресанти. Кара се с майка си поради опиатите. С нея (б. р. - Ивет) започнахме да бъдем интимни. Като сме се разделяли първоначално имаше интервал, в който тя имаше халюцинации. След половин година, доникъде на лятото, когато беше спряла беше естествена, нямаше халюцинации. 2022 година, начало, стартира с метамфетамини. Халюцинираше и нямаше нищо общо с действителността. На събирания можеше да е и радостна, можеше и да се затвори в себе си. Нямаше приятелки, единствено мъже. Февруари 2022 си прекратихме връзките. Запознах се с Виктор - приятеля на Ивет и изглеждаха нормални, не знам да са били в неприятни отморения. Тя нямаше връзка с действителността и употребяваше (б. р. - наркотици). Звънял съм и съм писал, само че не ми отговаряше. Чувахме се и виждахме септември-октомври 1-2 пъти сме се виждали. Видяхме се в обща компания, говореше за звезди и галактики и трябваше някой да й споделя какво да прави, нямаше съзнание. Чух, че е паднала от 5 етаж, само че не знам друго. Тя нямаше желание да спре да взема опиати и не можеше да живее без тях. Правеше всичко, с цел да си ги набави. Чувал съм, че е налитала на мъже ".

Делото не е изяснено. Насрочени са идващите две съвещания - 9.02 и 7.03 2024 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР