Днес пристигна новината, че рафинерията, която Лукойл има в Италия,

...
Днес пристигна новината, че рафинерията, която Лукойл има в Италия,
Коментари Харесай

ДПС и ДБ искат италиански вариант за Лукойл – под контрола на държавата

Днес дойде новината, че рафинерията, която " Лукойл " има в Италия, е предходна под контрола на италианското държавно управление, с цел да не затвори и да може да обслужва стратегическите ползи на страната. Обмисляме законодателен вид, при който българската страна да влезе във притежание, в управлението и оперативното ръководство в българската рафинерия, в случай че има потребност за това.

 Проблемът с Виж още

Това съобщи на брифинг в Народното събрание Йордан Цонев, заместник-председател на Народното събрание и заместник-председател на ПГ на Движение за права и свободи.

Цонев акцентира, че страната би трябвало да реализира и цялостен надзор над концесионираното пристанище " Росенец " и разгласи, че това също влиза в законодателните планове на партията.

" Трябва да знаем тъкмо какъв нефт идва и от кое място идва, кой е съветски и кой не, какви количества се преработват и накъде отпътуват ", изясни националният представител.

Той напомни, че дерогацията, която страната ни получи за използването на съветски нефт, е поради българските жители, а не за осъществяване на облаги от комерсиалния индивид.

" Нашата цел е, в случай че се забрани износът, с продължаването на работата на рафинерията да се обезпечи на ниска цена гориво за българските жители ", разяснява още той.

По-късно от ПГ на " Демократична България " обявиха, че ще внесат законодателство, което да разрешава при нужда държавното управление да поеме действен надзор над " Лукойл ". 

Винаги сме обещавали да внесем законодателство, което разрешава българското държавно управление при нужда и при доста деликатно подбрани условия да поеме оперативния надзор върху рафинерията " Лукойл ", сподели ръководителят на ПГ Христо Иванов. Той посочи, че това законодателство е направено и през днешния ден ще бъде импортирано.

Предлагаме промени и допълнения в Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис, съобщи Надежда Йорданова. Тя посочи, че на процедура оферират в няколко съответни хипотези операторите на сериозна инфраструктура, която е обвързвана с произвеждане, предпазване, транспорт на енергийни артикули от петрол и производството на петрол да могат да минават под оперативно ръководство на представител, назначен от страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР