Днес през страната ще премине добре изразен студен атмосферен фронт.

...
Днес през страната ще премине добре изразен студен атмосферен фронт.
Коментари Харесай

Времето днес

Днес през страната ще премине добре изразен леден атмосферен фронт. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. На обособени места, основно в източните региони ще има обилни количества и градушки. След обяд от северозапад преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина ще се усили до краткотрайно мощен. С него ще нахлува студен въздух и оптималните температури ще са сред 27° и 32°, в крайните югоизточни региони до 35°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, тук-там интензивни превалявания дъжд с гръмотевични стихии. Ще има условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е мощен. Максимална температура на 1200 метра към 23°, на 2000 метра - към 15°.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, основно в следобедните часове интензивни и обилни по количество, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър, който до края на деня ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимални температури на въздуха: 28°-30°. Температурата на морската вода е 27-28°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Национален институт по метеорология и хидрология

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР