Днес празнуваме железния съюз, споделената визия за нашето бъдеще и

...
Днес празнуваме железния съюз, споделената визия за нашето бъдеще и
Коментари Харесай

Байдън и Юн празнуваха железния съюз в Белия дом

" Днес честваме стоманения съюз, споделената визия за нашето бъдеще и дълбокото другарство сред Република Корея и Съединени американски щати ", сподели Байдън при посрещането на Юн в Белия дом.

Действията на Северна Корея са жестоко нарушаване на глобите, добави Байдън на конференция с южнокорейския си сътрудник. Вашингтон и Сеул се афишират на потреблението на стопански лостове за насила, акцентира американският президент.

В изявленията си в Овалния кабинет, където Байдън седеше до него, Юн наподобява насочи рецензии към Китай и Русия за това, което Западът счита за нападателна политика.

" Господин президент, опитите за смяна на статуквото със мощ, разкъсването и нарушаването на веригата за доставки, провокациите в региона на продоволствената и енергийната сигурност заплашват международния мир и непоклатимост " съобщи Юн.

Очакваше се след дневните диалози и взаимната конференция двамата водачи да участват на блестяща държавна вечеря, поднесена от американски готвач, чиято майка е емигрирала от Корея.

Байдън и Юн използваха първото публично държавно посещаване на южнокорейски водач от повече от десетилетие, с цел да насочат предизвестие към севернокорейския водач Ким Чен-ун. Бързо разрастващите се оръжейни стратегии на Северна Корея, в това число балистични ракети, които могат да доближат американска територия, повдигнаха въпроси дали Съединени американски щати в действителност ще употребяват нуклеарните си оръжия, с цел да защитят Южна Корея в границите на по този начин нареченото " разширено въздържане ", отбелязва Ройтерс.

Проучванията на публичното мнение в страната демонстрират, че по-голямата част от обществото желае Сеул да се снабди със лични нуклеарни бомби - стъпка, която среща опозиция от страна на Вашингтон.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР