Днес православната църква чества Денят на Св. Иван Рилски -

...
Днес православната църква чества Денят на Св. Иван Рилски -
Коментари Харесай

Десислава Атанасова, ГЕРБ: Времето за противопоставяне между партиите изтече

" Днес православната черква празнува Денят на Св. Иван Рилски - небесният настойник на България. В своето наследство към учениците си той споделя: Бъдете единни, имайте мир сред себе си. Единството и мирът ще са в основата на позицията на ГЕРБ-СДС по всички въпроси в този парламент. Ние ще се стремим тук да има единодушие, а в страната - мир. Държавата ни се намира в толкоз сериозна обстановка, че не можем повече да си позволим дребнави разногласия, хлапашки борби за превъзходство, обиди и клюки от Народно събрание към политическите съперници. Или популизъм, водещ до банкрут и безредица ", сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в речта си пред народните представители при откриването на 48-ото Народно заседание, представена от БГНЕС.

" Конституирането на това национално заседание става измежду голям брой рецесии, - политическата към този момент става хронична. На фона на война наоколо, невиждано в последните 25 години дестабилизиране на финансите, инфлация и криза, жителите обявиха, че не желаят противоборство, а единение сред политическите сили. Гражданите са наясно с голямата цена, и оставиха нас - политическите сили, да работим дружно, и нито една да не е в положение да сформира независимо държавно управление. Това допуска взаимоотношение сред партии, които в последните години са се конфронтирали остро. Времето за това опълчване изтече - това ни споделиха българските жители, нашите работодатели.

В спокойни времена можем да обсъждаме другите си визии за развиване на България. Днес истината е една: след три служебни държавни управления и четвърто - съдружно, страната ни не е в положение да си заплаща сметките. Предприятията са застрашени от фалит, хиляди семейства са пред риск от обедняване.

Днес би трябвало да мислим по какъв начин да надигнем страната на крайници. Изводът от изборните резултати слага пред всички ни комплицирана задача: дружно би трябвало да оправдаем доверието в институцията Народно заседание. Трябва да приказваме между тях и да стигаме до обстановка да беседваме освен с тези, с които се разбираме, само че и с нашите съперници. За да се реши тази задача, са нужни водачество и политическа храброст - да си в положение да търсиш точки на единодушие с тези, против които са дали своят вот личните ни гласоподаватели. Да сложиш на назад във времето личната си истина и да се примириш с гласоподавателите ", разяснява тя.

" Големият и явен факт през днешния ден е, че към този момент близо 2 година българският парламент не е в положение да излъчи държавно управление. Все повече стои въпросът има ли смисъл от парламент, щом партиите не могат да ръководят. Този въпрос обрисува пътя за разпад на политическата система, а оттова - и на демокрацията.

Политическата цена на неуспеха от трите провалени парламенти към този момент е платена от политическите сили, които и трите пъти отказваха да се съобразят с действителността, сподели още Атанасова. Ако този път някоя от политическите сили не може да надмогне себе си, тогава ще вървим с все по-силно към разпад на политическата система.

ПГ на ГЕРБ-СДС ще постави всички старания за възобновяване на политическия разговор и стабилизиране на политическата система. България има потребност от антикризисно и проевропейско държание, което да подсигурява отбраната - материалната и обществената, на българите. Последните избори демонстрираха, че Българите избират стабилността пред опитите. Отказът от опита за сформиране на отговорно държавно управление ще ни изправи пред още по-голяма обърканост. Наясно сме, че като първа политическа мощ носим отговорност за метода на работа на Народно събрание, само че и за бъдещите закони.

Нашите цели са определяне на финансова дисциплинираност на обществените финанси без повече дългове; ще предлагаме към Бюджета за 2023 година да се отстраняват всички прояви на авантюризъм; правосъдна промяна и битка с корупцията; възобновяване на страната, и други

Тръгваме още веднъж дружно. От нас зависи дали пътят на 48-то Народно събрание ще е по-дълъг или ще е къс. Ако е дълъг, ще е бодлив, ще се борим с доста закани, само че ще излезем по-силни и по-сплотени като общество. Ако пътят е къс и след не доста дълго време още веднъж поканим българите на избори, ние от ГЕРБ-СДС ще създадем всичко по силите си те да са уверени, че сме виновна мощ.

Бог да пази България ", приключи Атанасова
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР