Днес правителството ще гласува увеличение на социалната пенсия от 125,58

...
Днес правителството ще гласува увеличение на социалната пенсия от 125,58
Коментари Харесай

Социалната пенсия се увеличава със 7 лева и 16 стотинки

Днес държавното управление ще гласоподава нарастване на обществената пенсия от 125,58 лева на 132,74 лв. на постоянното си седмично съвещание, планува дневният му ред.

Промяната да влезе в действие от 1 юли 2019 година планува още проектопостановлението, импортирано от обществения министър Бисер Петков.

В процентно изражение нарастването е почти равно на 5.7 на 100.

Минималната пенсия за стаж и възраст също ще се усили от 1 юли със същия % и от 207,60 лева ще стане 219,43 лева

В резултат от препоръчаната смяна в размера на обществената пенсия ще се усилят пенсиите, които не са свързани с трудова активност (за военна неработоспособност, за гражданска неработоспособност, обществената пенсия за неработоспособност и персоналната пенсия), както и нормативно откритите добавки към пенсиите, които са % от обществената пенсия за напреднала възраст, а точно добавката за непозната помощ, добавката за увеличение пенсиите на инвалидите от Отечествената война 1944-1945 година и добавката за ветераните от войните.

Проектът на разпореждане е разискван в Националния съвет за тристранно съдействие и одобрен от Надзорния съвет на Националния застрахователен институт, прецизира в отчета си министър Петков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР