Днес повече от всякога е ясно, че продължителността на живота

...
Днес повече от всякога е ясно, че продължителността на живота
Коментари Харесай

8 навика след 40, които могат да добавят до 24 години към живота ви

Днес повече от всеки път е ясно, че продължителността на живота зависи в огромна степен от ежедневните привички, хранителната диета и физическите извършения, само че до неотдавна непубликувано изследване открива, че някои привички могат да усилят живота ви с повече от 20 години, написа CNBC.

Изследването, показано предишния месец на годишната среща на Американското сдружение по хранене, открива, че практикуването на осем здравословни навика на 40-годишна възраст е обвързвано с спомагателни 24 години живот за мъжете.

Подобни са и изгодите за дамите от включването на тези практики в живота им на 40-годишна възраст - 21 спомагателни години живот.

" Бяхме в действителност сюрпризирани какъв брой доста може да се завоюва с приемането на един, два, три или всичките осем фактора на метода на живот ", споделя в прессъобщение Сюан-Май Нгуен, водещ създател на проучването и експерт по здравни науки в Министерството по въпросите на ветераните. " Колкото по-рано, толкоз по-добре, само че даже и да извършите дребна смяна през 40-те, 50-те или 60-те години, тя отново е потребна. "

8 навика, които могат да прибавят до 24 години към живота ви

Осемте навика, подредени по ред, като се стартира от тези с най-голямо влияние върху продължителността на живота, включват:

- Упражнения

- Да не сте пристрастени към опиоиди

- Избягване на тютюнопушенето

- Управление на равнищата на стрес

- Спазване на здравословен хранителен режим

- Да не се напивате прекалено

- Да давате приоритет на положителния сън

- Поддържане на позитивни обществени взаимоотношения

Дори прибавянето единствено на един от тези привички към всекидневието, сочи изследването, е осигурило 4,5 или 3,5 години повече живот надлежно за мъжете и дамите. Два от тях прибавят седем години живот за мъжете и осем години за дамите.

Наблюдението преглежда метода на живот на повече от 700 000 американски военни ветерани на възраст от 40 до 99 години, които са участници в дългогодишно изследване, наречено " Програма за милион ветерани ".

Липсата на физическа интензивност, използването на опиоиди и тютюнопушенето са оказали най-голямо въздействие върху продължителността на живота, като рискът от гибел се е нараснал с 30 до 45%, открива още то.

" Стресът, пиенето на алкохол, неприятната диета и неприятната хигиена на съня са свързани с към 20% нарастване на риска от гибел, а неналичието на позитивни обществени взаимоотношения е обвързвана с 5% нарастване на риска от гибел ", изясняват още от CNBC.

Добавянето на здравословните привички даже през 50-те и 60-те години носи позитивен резултат.

" Никога не е късно да възприемете здравословен метод на живот ", подчертава Нгуен.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР