Днес Porsche обяви, че ролята на кола за сигурност по

...
Днес Porsche обяви, че ролята на кола за сигурност по
Коментари Харесай

Porsche Taycan е новата кола за сигурност на Formula E

Днес Porsche разгласи, че ролята на кола за сигурност по време на идния 100% електрически шампионат Formula E ще извършва особено квалифициран представител на електрическия автомобил Taycan Turbo S. Колата ще направи дебют на пистата по време на първия кръг на конкуренцията в Саудитска Арабия в края на този месец.

Новата кола за сигурност на Formula E се отличава със особено екстериорно цветово осъществяване, в което са употребявани решения на всеки един от тимовете в шампионата, какот и формалните цветове на Formula E и Международната автомобилна федерация FIA.

"Горди сме от това, че Formula E се довери на за тази задача- такава, която е значима за сигурността на нейните водачи ", разяснява Томас Лауденбах, вицепрезидент на Porsche Motorsport.



Използваният за потребностите по обезпечаването на сигурността на Formula E представител на Taycan Turbo S, който е дообрудван с предпазна тръбна структура за интериора, спортни седалки и предпазни колани, спомагателна осветителна и известителна система и други, е с пикова мощ от 761 конски сили и е в положение да се форсира от 0 до 100 км/ч за 2.8 секунди и до оптималната скорост на придвижване от 260 км/ч.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР