Днес отново сме се събрали депутатите от Варна и Пловдив

...
Днес отново сме се събрали депутатите от Варна и Пловдив
Коментари Харесай

ПП/ДБ: Има прозорец за спасяване на Панаира, МИИ да си поиска акциите

Днес още веднъж сме се събрали депутатите от Варна и Пловдив на коалиция ПП-ДБ, събрали сме с може би последния зов, молба, гледище към партия ГЕРБ, към нейните кметове и във Варна, и в Пловдив, към общинските препоръки на ГЕРБ, към ръководителя на партия ГЕРБ - направете нужното, с цел да запазим Пловдивския панаир подобен, какъвто би трябвало да бъде - част от България, а не приватизиран скритом. Това съобщи на брифинг в постройката на Народното събрание Даниел Лорер от ПП-ДБ.

Депутатът Стела Николова уточни, че през вчерашния ден общински консултант от Пловдив е уведомил, че е предписан отвод в Търговския указател за вписването на апорта на акциите на Община Варна във компанията на Георги Гергов " Пълдин Туринвест ".

Оказва се, че оценката на акциите на панаира е остаряла. Депутатите приканват кмета на Варна Иван Портних да не прави нова оценка на акциите, а да ги върне на страната.

Тъмните покупко-продажби се опасяват от светлината, счита Манол Пейков. Господин Гергов знае по какъв начин се вършат нещата, счита депутатът и изясни, че той чакал да отмине бурята и тогава нанасял удара.

Последната оценка на панаира е от 2006 година, а акциите са оценени на едвам 16 милиона лв.. Да се вземем в ръце, прикани Пейков. Той настоя да се окаже напън и Министерството на стопанската система да си изиска акциите.

Колегата му Йордан Иванов прикани Министерството на стопанската система да предприеме нужните дейности и да си изиска акциите, тъй като през вчерашния ден се е отворил прозорец Пловдивският панаир да бъде избавен след отхвърли за регистриране на апорта и този прозорец няма да трае дълго.

По думите му Пловдивският панаир е емблематичен образец за сделките на мрачно, за това по какъв начин може да бъде обслужван частен интерес с публични богатства. Ние от ПП-ДБ постоянно сме били срещу този циничен метод на практикуване на властта, през днешния ден сме и ще бъдем срещу, добави той.

Миналата седмица от ПП-ДБ обявиха, че ще сезират прокуратурата по отношение на проблема с Пловдивския панаир. Днес Иванов изясни, че до момента в който е готвил сигнала до прокуратурата, е схванал, че тя се е самосезирала.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР