Днес отдаваме почит към жертвите на комунистическия режим, пазейки спомена

...
Днес отдаваме почит към жертвите на комунистическия режим, пазейки спомена
Коментари Харесай

Кирил Петков: Пазим спомена за едни мрачни времена, които никога не трябва да се повтарят

Днес отдаваме респект към жертвите на комунистическия режим, пазейки загатна за едни отминали мрачни времена, които в никакъв случай не би трябвало да се повтарят. Това декларира министър-председателят Кирил Петков, представен на фейсбук страницата на Министерския съвет.
Снимка: Министерски съвет, списък
 
Историческите обстоятелства от предишното, в което липсват независимост и народна власт, потвърждават по безапелационен метод, че сме извървели дълъг и нелек път до през днешния ден като общество, показва министър председателят. България към този момент е на прав път и наш дълг е да работим всеки ден, с цел да бъде страната ни демократична, правова, свободна от корупция и просперираща. Държава, в която животът е съществена полезност, отбелязва министър-председателят. Поклон пред паметта на жертвите, декларира той.
 
Денят на благодарност и респект към жертвите на комунистическия режим се празнува от 1 февруари 2011 година, по самодейност на президентите Желю Желев и Петър Стоянов. На 1 февруари 1945 година Народният съд осъжда на гибел регенти, депутати, министри, генерали, общественици. Присъдите са изпълнени същия ден.
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР