Днес отбелязваме Световния ден на прехраната. По този повод започва

...
Днес отбелязваме Световния ден на прехраната. По този повод започва
Коментари Харесай

Световен ден на прехраната

Днес означаваме Световния ден на прехраната. По този мотив стартира националната седмица за достъп до добра храна.

" Мисията ни е да променяме мисленето и държанието на хората в посока на по-отговорен и по-съзнателен метод на живот, по-отговорен избор към хората и природата на това, което купуваме ", изясни в предаването „ Преди всички “ Христина Банчева от Фондация „ ЕкоЦентрик “.

Промяната потегля от хората, безапелационна е тя и добави: „ Те би трябвало да изискват какво и по какъв начин да бъде и по какъв начин да наподобява средата, в която живеем “.

Комплексен въпрос е какво е положителната храна, уточни още Банчева. По думите й тя би трябвало да бъде качествена, здравословна, обичайната, локална, обективна, само че също и чиста – такава, която опазва околната среда и съхранява биоразнообразието.

„ Предстои да се оправим с един чисто снабдителен проблем, точно поради това, че не се съобразяваме с околната среда и природата, от която идват тези богатства и услуги “, предизвести тя.

Като огромен проблем Банчева уточни забързаното всекидневие, което кара хората да не се замислят върху световните аспекти.

Символ на седмицата за достъп до добра храна ще бъде зелен картон. Банчева изясни:

„ Всеки може да поддържа концепцията, снимайки се с лист със зелен цвят и изпращайки го на фейсбук страницата или е-мейла на акцията. Може да взе участие и в конкурс за отличаване на най-оригиналните фотоси “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР