Днес отбелязваме Международния ден на здравния работник, професионалният празник на

...
Днес отбелязваме Международния ден на здравния работник, професионалният празник на
Коментари Харесай

Честит международен ден на здравния работник!

Днес означаваме Международния ден на здравния служащ, професионалният празник на всички заети в областта на опазването на здравето.

Ден, в който насочваме мисли и самопризнание към всички положителни хора с големи сърца и безусловна състрадателност, посветили се на идеята да оказват помощ! Избрали за своя задача да избавят животи и да се грижат с обич и самообладание за другите!

Нека ги приветстваме през днешния ден и всеки ден, по тази причина че са постоянно на пост за другите!

7-ми април е определен за Световен ден на здравето през 1948 година с основаването на Световната здравна организация. В България от 1964 година се отбелязва като Ден на здравния служащ, а от 2006 година е преименуван на професионален празник на работещите в опазването на здравето.

Над 90% от хората дишат нечист и грозящ здравето въздух вследствие на изгаряне на горива. Екстремните метеорологични феномени, разрушаването на земята и дефицитът на вода засягат здравето на всички нас хората. Замърсяването с пластмаси на дъното на най-дълбоките океани и на най-високите планини ни води към сигурна екологична злополука. Системите, които създават мощно модифицирани, нездравословни храни и питиета, провокират вълна от затлъстяване, усилват рака и сърдечните болести, като по едно и също време с това генерират една трета от световните излъчвания на парникови газове.

Движението е освен изискване за здравословен метод на живот, само че също по този начин може да даде позитивен принос за понижаване на изменението на климата посредством поощряване на устойчиви практики. Добре плануваните системи за публичен превоз, вървене, бягане или колоездене също могат да подобрят качеството на въздуха.

В Деня на здравето насочваме апел към всички да бъдем виновни към своето персонално здраве и към здравето на другите! Да се движим и да мислим умишлено в грижата за себе си и за природата!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР