Днес от 18.00 до 22.00 ч. Националният военноисторически музей (НВИМ)

...
Днес от 18.00 до 22.00 ч. Националният военноисторически музей (НВИМ)
Коментари Харесай

Добавена реалност, игра с награди и лятно кино в нощта на музеите в НВИМ

Днес от 18.00 до 22.00 ч. Националният военноисторически музей (НВИМ) се включва в Европейската самодейност „ Нощ на музеите “ с атрактивна стратегия и вход свободен за външната и непрекъснатата хронологична експозиция.


Екипът на НВИМ насочва предизвикателство към гостите си да вземат участие в особено създадената за Нощта на музеите игра #ВлезВИсторията. Преминавайки по пътеката на предишното, в късните часове на деня посетителите ще имат опцията да преоткрият малко известни обстоятелства за емблематични експонати. Дешифрирайки кодове и следвайки оставените следи, те ще научат нова любопитна информация и ще вземат участие в лотария с награди.

Най-любопитните гости ще могат да се възползват и от специфичното 3D-приложение в атракцията „ Открий експонатите посредством добавена действителност “. Те ще видят по какъв начин оживяват картини от експозицията, по какъв начин сe забиват златните пирони в дръжката на връчено през 1937 година ново бойно знаме, по какъв начин наподобява щандарта на 1-ви софийски конен полк от всички страни и други раздвижени проекции на част от музейните експонати.

В обичайното ни предложение за лятно кино ще бъде прожектиран филмът „ Помни войната 1915 – 1918 “, разказващ за българското присъединяване в Първата международна война.

В Нощта на музеите вземат участие с отворени порти и специфични стратегии и филиалите на Националния военноисторически музей – Парк-музей „ Владислав Варненчик “ и Военноморският музей във Варна и Музеят на авиацията в Крумово. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР