Днес органът на Комисията за готовност и реакция при извънредни

...
Днес органът на Комисията за готовност и реакция при извънредни
Коментари Харесай

HERA: 3 са главните заплахи за здравето в ЕС

Днес органът на Комисията за подготвеност и реакция при изключителни здравни обстановки (HERA) показва предпочитан лист на 3-те основни закани за здравето, които изискват съгласуваност на ограниченията на ниво Европейски Съюз в подтекста на медицинските ограничения за противопоставяне, оповестиха от Представителството на Европейска комисия в България. Съветът на HERA реализира единодушие по лист, който включва три категории закани за здравето като животозастрашаващи или по различен метод съществено нездравословни за здравето, които имат капацитет да се разпространят в страните членки на Европейския съюз:

1) патогени с висок пандемичен капацитет, 2) химични, биологични, радиологични и нуклеарни закани и 3) закани, произлизащи от антимикробна устойчивост.

В сходство с работния проект на HERA за 2022 година HERA, в съдействие със службите на Комисията, организациите на Европейски Съюз и интернационалните сътрудници и специалисти, направи тази ранглиста, с цел да подбере три закани за здравето с огромно влияние, за да се подсигурява световно координиране и тясно съдействие в региона на здравната сигурност в международен мащаб.

Установени категории съществени трансгранични закани за здравето

1. Патогени с висок пандемичен капацитет: това включва разглеждане на съответни пораждащи безпокойствие вирусни фамилии, като се взема поради и зоонозният темперамент на множеството нововъзникващи инфекциозни заболявания със съществени последствия. Тази категория включва най-вече фамилии от респираторни РНК вируси.

2. Химични, биологични, радиологични и нуклеарни закани: те могат да произлизат от инцидентно или съзнателно освобождение, като се вземат поради световните геополитически напрежения, както и произшествия, породени от недобросъвестни участници. Химичните, биологичните, радиологичните и нуклеарните субстанции са разпознати въз основа на вероятността от появяването им и евентуалното им влияние върху човешкото здраве;

3. Заплахи, произлизащи от антимикробна устойчивост, които съставляват един от най-големите опасности за човешкото здраве, като единствено антибактериалната устойчивост предизвиква годишно над 1,2 милиона смъртни случая в международен мащаб.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР