Днес официално стартираха преговорите между германските консерватори и социалдемократите за

...
Днес официално стартираха преговорите между германските консерватори и социалдемократите за
Коментари Харесай

Официално започнаха преговорите за правителство в Германия

Днес публично стартираха договарянията сред немските консерватори и социалдемократите за сформиране на нова необятна коалиция под управлението на Ангела Меркел. Възможните бъдещи съдружни сътрудници са решени да реализират бързо резултати - настройките са да се схванат до две седмици. Преди това обаче те би трябвало да преодолеят някои трудности. Кои са те? - От Бон чуйте Емилиян Лилов, Дойче веле.

Още на старта на договарянията Ангела Меркел изиска те да приключат бързо. С това е склонен също и водачът на социалдемократите Мартин Шулц.
Ангела Меркел, канцлер на Германия: „ Искаме договарянията да приключат бързо. Хората чакат от нас да вървим към съставянето на държавно управление и аз влизам в договарянията с оптимизъм. Смятам, че задачата е постижима в обозримо време. " Мартин Шулц, водач на ГСДП: „ Германия е най-голямата и най-силна членка на огромното европейското семейство и би трябвало да се погрижи, Европейски Съюз да може да разчита и отсега нататък на нея. "
До две седмици договарянията би трябвало да приключат сполучливо, а до Великден Германия да има ново държавно управление, а тази година Великден се пада много рано - на 1-ви април, само че пътят до такава степен няма да е елементарен - социалдемократите държат на настояването си за събирането на разграничените бежански фамилии - въпрос, по който консерваторите считат, че не са способни на никакви нови отстъпки. Разногласия има и по въпроса за краткотрайните трудови контракти, които, съгласно социалдемократите, би трябвало да са по-скоро изключение, а не предписание. Хората на Мартин Шулц упорстват също и за премахването на разликите в здравното обслужване на пациентите с елементарни, държавни здравни осигуровки и частно обезпечените пациенти.

Последното затруднение ще бъде след края на договарянията, тогава цялата членска маса на Социалдемократическата партия - 440 хиляди души с партиен билети би трябвало да одобрят възможното съдружно съглашение, а съпротивата вътре в партията е доста мощна. Което ще рече, че нищо не е несъмнено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР