Днес областният управител проф. Мария Нейкова взе участие в редовното

...
Днес областният управител проф. Мария Нейкова взе участие в редовното
Коментари Харесай

Приморско даде зелена светлина за изграждане на паметник на кан Тервел

Днес регионалният шеф проф. Мария Нейкова взе присъединяване в постоянното съвещание на Общински съвет - Приморско. Това е първо нейно включване в работата на общински съвет в региона. Повод стана входираното предложение с докладна бележка от кмета на Община Приморско доктор Германов в Приморско да бъде построен монумент на кан Тервел.

Тя разгласи още, че концепцията е на предприемчив комитет, потърсил нейното държавническо подпомагане и поддръжка тъкмо бургаска област да е мястото, на което да се осъществя родолюбивият план, защото точно в този район са се водили едни от най-решаващите борби, водени от стратега Тервел. Паметникът ще бъде позициониран върху държавна земя, като и по този метод Община Приморско няма да бъде ощетена. Нейкова изрично съобщи и че средствата, нужни за проектирането и реализирането на паметника, няма да бъдат за сметка на бюджета на морската община. Те ще бъдат събрани от социална дарителска акция, която инициативният комитет ще разгласи в най-скоро време.

Общинските съветници гласоподаваха единомислещо в поддръжка на предлагането на кмета Германов, точно Приморско да е градът, където паметникът на великия български държател кан Тервел ще откри своето почтено място.

С присъединяване си през днешния ден на 27 постоянно съвещание на Общински съвет - Приморско проф. Нейкова отговори и на редица сложени въпроси от общински съветници, свързани с инфраструктурата, опазването на здравето, обществените действия, както и бъдещото стопанисване на плажните линии. Областният шеф моли към общинските съветници да се работи градивно, да се загърбят политическите несъгласия и да се вземат мъдри решения в полза на жителите на морската община. Нейкова разгласи, че кметът Германов е един от най-активните кметове в региона и постоянно при необходимост и покана ще участва на общинските сесии, с цел да дава отговор на техни въпроси.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР