Днес няма министри, няма никой в пленарната зала. Вече договорен

...
Днес няма министри, няма никой в пленарната зала. Вече договорен
Коментари Харесай

Борисов: ПП-ДБ провокират избори, не виждам позитивно решение на този цикъл на ротация

" Днес няма министри, няма никой в пленарната зала. Вече контрактуван кабинет. Щом желаят избори, те ги предизвикат. Трябваше бъдещият министър председател да е в пленарната зала през днешния ден с Денков ". Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медии в Букурещ, където взе участие в конгреса на ЕНП.


" Съжалявам за тона, само че те го предизвикат. Те предизвикат избори. Като предстоят договаряния, за какво не разговаряхме нощес. Ние нощес в 17.50 разбираме, че държавното управление си е подало оставката, след това я отдръпнало, сутринта през днешния ден разбираме, че внасят оставката в Народно събрание ", разяснява Борисов.

„ Не виждам за какво по този нахален метод се отнесоха с всички в Народното събрание. Денков пристигна, хвърли си оставката и си отпътува, с цел да не взе участие в дебатите. Питам моите некоалиционни сътрудници - по този начин ли се отстоява държавно управление, по този начин ли се дава отговор на рецензията. С кое лице ние сутринта застанахме и казахме, че това държавно управление би трябвало да продължи. Затова ли го направиха, до момента в който знаят, че ни няма ”., възмути се водачът на ГЕРБ.

„ Защо бързаха да го създадат, за какво е това пренебрежително отношение? Като чух и Асен Василев, който си сменил и зам.-шефа на Митницата, и споделил, че ще има единствено " козметични промени " в новия кабинет, ще ви кажа: в случай че няма радикални промени в кабинета, регулаторите и правосъдната система, ние няма да участваме. Започваме с това, което ръководи страната, с цел да има нещо, което да го контролира и следи. Но без съществени промени, в това число и на Асен Василев, аз повече няма да го поддържам. С това си държание през днешния ден ни пратиха в ръцете на президента Радев. От него към този момент зависи всичко ”, сподели Борисов.

И попита кое е наложило „ да съсипят държавното управление през днешния ден ”.

„ Вече от президента Радев зависи по кое време ще са изборите, по кое време ще са консултациите, какъв брой време ще ни държи. Ако не беше благородник, можеше и на следващия ден да ни назначи съвещания. Тези хора сега играят единствено една игра – да излезем от ГЕРБ отговорни, че отиваме на избори. Те видяха социологията и че в случай че са разграничени двата избора, те единствено на европейски избори ще катастрофират ”, сподели водачът на ГЕРБ.

„ Не виждам положително решение на този цикъл за ротация ”, добави Борисов. „ Те желаят избори, те ги предизвикат. Но желаят да кажат, че е поради ГЕРБ ”, добави той./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР