Днес НАСА публикува актуализирания си график относно това кога се

...
Днес НАСА публикува актуализирания си график относно това кога се
Коментари Харесай

Официално: космическият кораб Крю Драгън на СпейсЕкс ще дебютира през ноември!

Днес НАСА разгласява обновения си график по отношение на това по кое време се чака да дебютират новите галактически кораби за транспорт на астронавти до “Международната галактическа станция ”. 

Агенцията удостовери огромните отлагания за Боинг, за които писах през вчерашния ден – “Старлайнър ” ще дебютира в безпилотен режим най-рано в края на 2018-та, по-вероятно при започване на 2019-та година, а в пилотиран – чак в средата на 2019-та. Също по този начин бяха доказани и таргетните дати за СпейсЕкс. 

Напълно съгласно упованията отлаганията за компанията на Илон Мъск са минимални. “Крю Драгън ” ще лети за пръв път в безпилотен режим през ноември тази година, а дебютният пилотиран полет ще е през април 2019-та. 

До развоя на събитията се стигна, откакто по време на тестванията на новите галактически кораби Боинг претърпя сериозна повреда на двигателните системи, а в същото време СпейсЕкс мина съвсем безпроблемно през всички проби и към този момент първият “Крю Драгън ” е на стартовата площадка. Сега СпейсЕкс изрично изпреварва Боинг! 

За страдание нито Боинг, нито СпейсЕкс ще проведат пилотирани полети тази година. Но дано не забравяме – това напълно не значи, че през 2018-та няма да има пилотирани галактически полети от американска земя въобще. Двете суборбитални компании Върджин Галактик и Блу Ориджин са напълно на финалната права. Върджин организира три пилотирани ракетни полета във високите елементи на атмосферата през тази година, а Блу Ориджин – два безпилотни теста в галактическото пространство. Тъй че е рано към момента да отписваме 2018-та. Интересните мигове занапред предстоят! 

За повече информация: НАСА

http://www.cosmo.1.bg/

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР