Днес НАСА и частната компания Бигълоу планираха да надуят експерименталния

...
Днес НАСА и частната компания Бигълоу планираха да надуят експерименталния
Коментари Харесай

Проблеми с раздуването на надуваемия модул Бийм

Днес НАСА и частната компания Бигълоу възнамеряваха да надуят пробния надуваем модул “Бийм ”, който беше прикачен към “Международната галактическа станция ” през месец април.

За страдание доста скоро след началото на интервенциите по раздуването породиха проблеми. Инженерите към момента се мъчат да открият за какво модулът не се наду по проект. Ако съумеят да открият повода за малшанса, нов опит по надуване може да бъде извършен още на следващия ден.

Модулът “Бийм ”, създаден от компания Бигълоу, е първият надуваем модул, който ще бъде посетен от астронавти. Тъй като изстрелването на ракети е скъпо, а размерът и масата, които могат да извеждат, са лимитирани, се смята, че надуваемите структури са ключ към отварянето на пътя към колонизацията на Слънчевата система. Технологията обаче е в доста начален стадий от своето развиване, както сами виждате, и добре че е “Международната галактическа станция ”, с цел да могат такива авангардни технологии да бъдат тествани. Макар че самият израз “надуваем модул ” буди подигравка измежду незапознатите хора, напредъкът в материалознанието е доста огромен. Материалът им е толкоз здрав, че се смята, че надуваемите модули могат да бъдат по-здрави даже от стандартните железни структури.

За повече информация по отношение на “Бийм ”: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР