Днес над страната ще преобладава облачно време. След обяд, по

...
Днес над страната ще преобладава облачно време. След обяд, по
Коментари Харесай

Очаква ни облачен и дъждовен вторник

Днес над страната ще доминира облачно време. След обяд, по прекосяването на леден атмосферен фронт, от северозапад на югоизток ще стартират превалявания от дъжд. Преди обяд към момента ще духа югозападен вятър, само че след пладне вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще стартира да нахлува леден въздух.
Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 18° и 23°, само че след пладне бързо ще се намаляват и през нощта против сряда в Предбалкана, Лудогорието и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за април – вечерта от запад ще стартира да се покачва.
Над Черноморието ще доминира облачно време. Привечер ще стартират превалявания от дъжд. Преди пладне ще духа югозападен вятър, само че по здрач вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Все още топло с оптимални температури на въздуха: 17°-22°. Температурата на морската вода е към 12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще доминира облачно време. След обяд ще стартират превалявания от дъжд, а над 2300 метра – от сняг, само че вечерта, със захлаждането, дъждът и в ниските планински елементи ще премине в сняг. Ще духа мощен запад-северозападен, по билата краткотрайно и плевел към момента югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 12°, на 2000 метра – към 4°, само че след пладне температурите бързо и доста ще се намаляват.
В сряда преваляванията бързо ще спрат, най-късно в югоизточните региони. Облачността ще се раздира и понижава. Вятърът ще е от северозапад до сдържан. Минималните температури ще са сред 2° и 7°, оптималните - сред 10° и 15°.
В четвъртък ще е слънчево, вятърът ще е слаб от запад, сутринта ще е към момента относително студено, само че ще стартира стопляне, което ще продължи и през идващите дни. В петък ще се задържи най-вече слънчево, краткотрайно с раздрана висока облачност. Дневните температури ще доближават и надвишават 20 °.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР