Днес над източната половина от страната и в планините ще

...
Днес над източната половина от страната и в планините ще
Коментари Харесай

Ето какво време ни очаква днес

Днес над източната половина от страната и в планините ще остане най-вече облачно, тук-там ще има слаби валежи, над северозападната част ще има обилни разкъсвания и понижения на облачността. През нощта вятърът краткотрайно ще отслабне. Утре ще духа до сдържан северозападен вятър, който по-късно ще се ориентира от север-североизток. Минималните температури ще са от 3° до 8°. Дневните ще се намалят още и оптималните ще са сред 12° и 17°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и ще продължи да се покачва.
Над Черноморието ще е най-вече облачно, тук-там със слаби превалявания от дъжд. Преди обяд ще духа до сдържан вятър от северозапад, който по-късно ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са 12°-13°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
Над планините ще е най-вече облачно, основно преди обяд, на обособени места с валежи от дъжд, над към 1500 метра - от сняг. След обяд облачността ще стартира да се раздира и понижава и ще е съвсем без превалявания. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 1°.
В четвъртък от север-североизток понижението на температурите ще продължи. Ще бъде съвсем без превалявания, с раздрана облачност, над доста региони до слънчево. Ще е най-хладно, с преобладаващи оптимални температури сред 8° и 13°, а минималните ще са сред минус 1° и 4°. В петък и събота времето ще се задържи без основна смяна, сутринта ще е по-студено, с минимални температури сред минус 3° и 2°, през втория ден дневните температури едва ще се покачат.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР