Днес на заседанието на Висшия съдебен съвет има много ясни

...
Днес на заседанието на Висшия съдебен съвет има много ясни
Коментари Харесай

Славов: Съставът на ВСС е проблемен, екипът на Гешев все още работи в прокуратурата

Днес на съвещанието на Висшия правосъден съвет има доста ясни и съответни точки за разискване, свързани с натиска върху магистрати, със случая " Осемте джуджета " и неговите аспекти , с доверието в правосъдната власт, прекъсването на процедурата за избор на нов основен прокурор, разгласи Славов.

По мотив отчета по случая " Осемте джуджета " той разяснява, че този документ съдържа доста съществени изводи, които евентуално ще изискват и дейности на самата прокуратура във връзка с забърканите лица, във връзка с хора, злоупотребили със служебните си пълномощия.

Със сигурност би трябвало да има последици. Ще предложи на пленума да се извърши задълбочена инспекция по констатациите в отчета, уточни правосъдният министър.

По думите му самият факт, че този отчет три години е държан някъде е тежко дисциплинарно нарушаване . Най-малкото на управлението на прокуратурата, приказваме за екипа персонално на Гешев и неговите заместници, които са имали достъп до този отчет. Част от тях са не престават да са в прокуратурата. Тоест във връзка с тях някаква отговорност би трябвало да бъде потърсена. И аз ще упорствам за това, съобщи още Атанас Славов.

Коментирайки отчета на Европейска комисия министърът уточни, че България има доста работа да свърши идващите месеци. Положителното е, че се правят оценка напъните на държавното управление точно да възнамерява ограниченията, които би трябвало да бъдат признати идващите месеци в противопоставяне на корупцията , в закона за противопоставяне на корупцията и във връзка с промяната в правосъдната система, уточни Славов. Коментирайки отчета, той сподели, че у нас към момента няма безапелационни доказателства за гонене на корупцията по високите етажи на властта.

По думите му конституционната промяна, контролиране на лобизма и нещо доста значимо - свободата на медиите, са ограничения, които в идващите месеци би трябвало да влязат в Народното събрание.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР