Днес на официална церемония президентът Румен Радев удостои полковник Венцислав

...
Днес на официална церемония президентът Румен Радев удостои полковник Венцислав
Коментари Харесай

Президентът назначи новия началник на ВМА

Днес на публична гала президентът Румен Радев удостои полковник Венцислав Методиев Мутафчийски с висше офицерско звание и го назначи за шеф на Военномедицинска академия.

„ С изключително задоволство извършвам това “, уточни в словото си президента, като добави, че полковник Мутафчийски е един заслужен български офицер.

По думите на президента това е акт на благодарност и висока оценка за професионализъм.

„ Вярвам, че с Вашите професионални и лидерски качества Вие ще продължите на допринасяте на Военномедицинска академия като реномирано, съвременно заведение за опазване на здравето “, съобщи президентът в своята тирада.

Според него е належащо да се се запазят традициите на болничното заведение и да продължат да се развиват в бъдеще.

„ Уверен съм, че знанията и експертизата, насъбрани от Вас, ще бъдат поръчител за издигане престижа на ВМА “, уточни още Румен Радев.

По време на церемонията полковник Мутафчийски означи момента като изключително значим.

„ Едва ли има по-вълнуващ миг в кариерата на един офицер от това да бъде почетен с висше звание и да е назначен за шеф на една от най-престижните институции, а точно Военномедицинска академия “, съобщи полковникът.

Той даде обещание да трансформира Военномедицинска академия в референтна за българското опазване на здравето, както и да ръководи болничното заведение, гледайки напред, с цел да се надгражда.

„ Не е задоволително командирът на бъде единствено пълководец, а да печели съидейници “, уточни той.

Припомняме ви изявление на Novini.bg с полк. проф. доктор Венцислав Мутафчийски, в което началникът на ВМА споделя за челните позиции на болничното заведение.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР