Днес на лидерска среща се разбрахме, че всички казуси по

...
Днес на лидерска среща се разбрахме, че всички казуси по
Коментари Харесай

ПП-ДБ и ГЕРБ проведоха лидерска среща по казусите с държавния бюджет

„ Днес на лидерска намира се разбрахме, че всички проблеми по бюджета ще бъдат решени. България ще има бюджет, който в действителност ще служи на българските жители. “

Това разяснява съпредседателят на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) Кирил Петков, след лидерска среща в Народното събрание, заяви Българска телеграфна агенция.

Повод за срещата са разногласията в бюджетната комисия, която през вчерашния ден организира 10-часово съвещание за финансовата рамка на страната.

„ Мнозинството се консолидира към решения, свързани с приходните ограничения в бюджета, към които през вчерашния ден в комисията имаше подозрение “, съобщи и съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

„ Фирмите, за които ще се ползват ограниченията за електронно заплащане, ще са с над 100 души личен състав, а не каквато е била концепцията да са с над 50 души. Останалите ограничения ще бъдат подкрепени “, посочи той.

По думите му се прецизират също текстове от механизма за ръководство и взимане на решения сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

„ Йордан Цонев (ДПС) е ръководител на бюджетната комисия, те работят с Асен Василев от ПП-ДБ, Христо Иванов работи по конституционните въпроси и по всички тези разнообразни тематики ние събираме болшинства “, обясни Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ добави: тежък ни е въпросът за некоалицията, само че нашият „ писмовен човек Христо Иванов “ написа в този момент механизма, по който в такива спешни моменти да можем да заставаме и некоалиционно да разбираем нашите решения.

„ През тази конкуренция, през тези конфликти, в случай че крайните резултати са положителни за хората, това си заслужава “, сподели съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

„ Ние сме разнообразни партии, само че по някои тематики сме извънредно близки “, уточни също Борисов.

Компромисът, който направихме да има държавно управление, мисля че успокоява обществото, означи той, като акцентира, че бюджетът е политическият закон на сходно ръководство.

„ По време на акции партиите сме обещавали разнообразни неща, само че, в случай че не се одобри бюджет, който е импортиран от финансовия министър Асен Василев, то просто държавното управление пада “, сподели Борисов.

Затова и на срещата през днешния ден водачите на първите две политически сили са си дали отговор на въпроса дали е по-добре за България държавното управление да падне и всяка една от обединенията да отстоява това, което е поела като ангажимент, или още веднъж вършат компромис в името на по-доброто.

ГЕРБ-СДС са отстъпили много неща, съобщи Борисов.

„ Колегите се съгласиха с някои, да вземем за пример, „ за касовите бележки на заведенията за хранене, електронното заплащане да бъде за компании над 100 индивида.

В същото време ние приехме за касовите наличия, за заплащането на фишовете по електронен път. За да отидем към по-голямата цел – еврозоната и да не вдигнем в допълнение инфлацията, ще се съгласим и ще подкрепим в залата това, което Асен Василев и сътрудниците оферират “, сподели той.

Кирил Петков добави, че защото еврозоната и Шенген са обща цел, таванът за цените на тока за бизнеса остава 200 лева, като антиинфлационна мярка, която подсигурява, че влизаме в рамките, изисквани от механизма за Шенген и еврозоната.

„ Сега ще влезем в зала и групите ни ще поддържат този бюджет “, заяви той.

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР