Днес на извънредното си заседание общинските съветници одобриха предложението на

...
Днес на извънредното си заседание общинските съветници одобриха предложението на
Коментари Харесай

Зелена светлина за процедурата по изграждане на паркинг за тежкотоварни автомобили 

Днес на изключителното си съвещание общинските съветници утвърдиха предлагането на кмета на Русе Пенчо Милков за основаване на възмездно право на градеж върху общински парцел за построяването на огромен паркинг за тежкотоварни коли.

“Ситуацията е нетърпима “, съобщи Пенчо Милков във връзка съвсем удвоения тежкотоварен трафик поради войната в Украйна.

С приемането на предлагането Община Русе се ангажира да провежда конкурс, на който да се явят частни компании. Две съществени условия ще бъдат заложени към тях – годишно от оборудването общината да получава най-малко 600 хиляди лева, както и обезпечаването на паркоместата да се извърши в границите на 9 месеца. Наддаването ще стартира от 18 млн. лева, което е общата сума за 30-те години на употреба.

„ Не е подобаваща концепцията да създадем акционерно сдружение и да загубим 160 дка общински парцел на толкоз положително място. Нашият вид е той да носи доходи на русенци, само че ще остане тяхна благосъстоятелност. Освен това изборът на частен сътрудник за акционерно сдружение ще ни отнеме най-малко 9 месеца, след които вероятно да стартира строителството. Русе не може да чака толкоз време “, сподели кметът Пенчо Милков.

„ С доста старания издействахме отпущането на 3 млн лева за построяването на паркинга и от този миг с екипа ми не сме спирали да работим по концепцията да превърнем парцела от гора в оборудване за толкоз доста камиони “, добави кметът.

За да не се губи време, изключителната сесия бе свикана незабавно след приключването на последните съгласувателни процедури с АПИ, ВиК, Енергоснабдителното сдружение, НКЖИ и други способени институции.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР