Днес министерството на здравеопазването на Израел разреши четвърта инжекция с

...
Днес министерството на здравеопазването на Израел разреши четвърта инжекция с
Коментари Харесай

Израел одобри официално четвърта доза ваксина срещу коронавируса

Днес министерството на опазването на здравето на Израел позволи четвърта инжекция с ваксина за хора с отслабена имунна система, с цел да се противодейства на възходящите случаи на Covid, провокирани от мощно заразния вид Oмикрон. Одобрението пристигна в миг, в който в страната дойде друго оръжие за битка с ковид: първата пратка хапчета против коронавирус на Pfizer.

" Днес утвърдих слагането на четвъртата ваксина за хора с отслабен имунитет ", съобщи пред кореспонденти здравният контрольор Нахман Аш, представен от БГНЕС. " Направих това в светлината на изследванията, които демонстрират изгодата от имунизацията, в това число четвърта доза за това население, и в светлината на опасенията, че те са по-уязвими при тази вълна от Омикрон ".
Израел редуцира периода за слагане на трета доза ваксина
Министерството на здравеопазването на Израел съобщи през днешния ден, че редуцира от пет на три месеца времето сред слагането на втората и трета...
Прочети повече
Днес здравните управляващи оповестиха за повече от 4000 нови случая за ден, което е висок брой, невъобразим от септември. Министърът на опазването на здравето Ницан Хоровиц съобщи, че Израел се намира в " пета вълна ", като множеството случаи евентуално са свързани с разновидността Омикрон. 

По-рано през днешния ден с полет на El Al от Белгия кацна пратка хапчета против коронавирус на Pfizer, които министър-председателят Нафтали Бенет приветства като " значимо допълнение към арсенала във войната против пандемията ". " Благодарение на нашите бързи дейности медикаментите дойдоха бързо в Израел и ще ни оказват помощ да преминем пика на идната вълна на Омикрон ", съобщи Бенет.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР