Днес космическа ракета “Антарес излетя в 19:52 ч. българско време

...
Днес космическа ракета “Антарес излетя в 19:52 ч. българско време
Коментари Харесай

Ракета “Антарес” изведе успешно кораб “Сигнус” на път към “Международната космическа станция”!

Днес галактическа ракета “Антарес ” излетя в 19:52 ч. българско време от Площадка 01А на Средноатлантическия космодрум.

Ракетата изведе в околоземна орбита товарен галактически транспортен съд “Сигнус ”. Корабът ще се скачи с “Международната галактическа станция ” на 16-ти юли.

 Antares Launches

На фотографията: излитането на ракетата “Антарес ” на 13 юли 2014 година Credit: NASA/Bill Ingalls

Скачването ще бъде координирано благодарение на пълководец и астронавт на НАСА Стийв Суонсън, който ще захване кораба с роботизираната ръка на станцията. След прихващането “Сигнус ” ще бъде паркиран към модула “Хармония ”.

Космическият транспортен съд ще престои в космоса към един месец. На 15-ти август ще се разкачи от “Международната галактическа станция ”, откакто бъде запълнен с боклуци, и ще изгори в атмосферата.

Космическите ракети “Антарес ” и кораби “Сигнус ” се строят и изстрелват със съдействието на частната компания Орбитал. Настоящото изстрелване маркира втората комерсиална задача на Орбитал за доставка на потребен товар до галактическата станция.

Корабът “Сигнус ” е претрупан с общо 1494 кг потребен товар. Най-съществена част от товара заемат провизиите за живота на станцията – храна, облекла, хигиенични съоръжения. Този сериозен товар заема към 764 кг. На кораба пътуват още 355 кг хардуер за галактическата станция – включително аварийни елементи. Има още 8 кг компютърна и фотографска екипировка, а също по този начин и 39 кг съоръжения за изход в открития космос (космически разходки).

Останалата част от потребния товар включва научна екипировка и дребни спътници CubeSat.

За повече информация: НАСА

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР