Днес кабинетът ще направи ревизия на решението на служебното правителство

...
Днес кабинетът ще направи ревизия на решението на служебното правителство
Коментари Харесай

Кабинетът ще ревизира решението на служебното правителство за „България Хели мед сървиз“

Днес кабинетът ще направи проверка на решението на служебното държавно управление „ Донев “ , с което беше прекъсната активността на държавното сдружение „ България Хели мед сървиз “ . В момента на него ще бъде предоставено да обезпечава с вертолети незабавната помощ по въздуха. Авиационният оператор на системата ХЕМС ще работи по отношение на регламентите на Европа и след позволения от шефа на Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “, предава „ БНР “.

Георги Гвоздейков беше отпред на оповестената в разпродажба „ България Хели мед сървиз “ преди да заеме поста министър на превоза, а служебното държавно управление трансферира активността към Националния въздушен транспортьор – някогашния Авиоотряд 28 . Когато пристигна на власт държавното управление „ Денков “ направи цялостна проверка на системата ХЕМС , спря публичната поръчка за наем на вертолети и преформатира местонахождението на оперативните бази за хеликоптерите. По този мотив министър председателят акад. Николай Денков разяснява:

„ Тези бази би трябвало да бъдат ситуирани по този начин, че всяка точка от България да бъде постигана за до 30 минути от най-малко 2 хеликоптера от разнообразни бази. Затова би трябвало да се разположат географски на картата, тъй че да могат отмерено да доближават до всяка точка. Те не би трябвало да бъдат в лечебните заведения, тъй като това са хангари, където предстоят хеликоптерите и там би трябвало да се ремонтират, до момента в който в лечебните заведения ще има площадки за кацане и за политане. “

Очаква се по време на съвещанието с държавно решение вицепремиерът Мария Габриел да бъде избрана за ръководител на Националния съвет за хората с увреждания .

Предвижда се и да бъде утвърдено присъединяване на България с щанд на Международното ревю за земеделие и хранителни артикули „ АГРА “ , което ще бъде този месец в Словения.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР