Днес изтича крайният срок за подаване на заявления за гласуване

...
Днес изтича крайният срок за подаване на заявления за гласуване
Коментари Харесай

Последен ден да подадем документи за гласуване по настоящ адрес

Днес изтича крайният период за подаване на заявки за гласоподаване по сегашен адрес на предварителните парламентарни избори на 11 юли.

Както беше обявено по-рано, те може да се подават и по електронен път, без да се изисква електронен автограф. В електронното заявление гласоподавателят вписва имената си по документ за идентичност, типа и номера на документа за идентичност, датата, мястото и органа на издаването, единния си цивилен номер, съпоставя непрекъснатия и сегашния си адрес и показва телефонен номер.
 Изтича срокът за заявките за гласоподаване по сегашен адрес Изтича срокът за заявките за гласоподаване по сегашен адрес
Заявленията за гласоподаване по сегашен адрес на предварителните избори на 11 юли би трябвало да се подават не по-късно от 26 юни, до кмета на общи...

Хората, които са на отмора или в командировка и са отседнали в хотел, няма да могат да гласоподават, защото за това се изисква регистрация по сегашен адрес.

ЦИК обсъждаше с Министерството на районното развиване и благоустройството опцията хората, създали хотелска резервация за деня на изборите, да се водят като настанени на краткотраен сегашен адрес в самия хотел и да могат да гласоподават при подаване на заявление.

Въпреки уверенията от Министерство на регионалното развитие, че се търси решение, нещата не бяха уредени нормативно и по този начин почиващите и командированите няма да могат да упражнят правото си на глас.

Същевременно българите, почиващи в прилежаща страна, ще могат да гласоподават.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР