Днес изтича крайният срок, който Висшият съдебен съвет си даде,

...
Днес изтича крайният срок, който Висшият съдебен съвет си даде,
Коментари Харесай

Очаквам правилата за предсрочно прекратяване мандата на Гешев да бъдат приети днес: Йончева

Днес изтича крайният период, който Висшият правосъден съвет си даде, с цел да създаде разпоредбите на процедурата за предварително преустановяване мандата на основния прокурор. Поводът - преди две седмици министърът на правораздаването Надежда Йорданова внесе предложение за предварително освобождение на Иван Гешев.

 

Преди съвещанието на Висш съдебен съвет правосъдният министър съобщи, че чака въпросните правила да бъдат признати през днешния ден, а до 2-3 седмици да има и съвещание всъщност.

 

" Това, което напоследък наричате война сред Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата, не е война. Това е нахлуване. Във войната има две страни. Прокуратурата е единствената защита, която следи за съблюдаване на правата на хората ”, разяснява Гешев преди съвещанието на Висш съдебен съвет, а Надежда Йорданова му отговори по този начин:

 

" Не е война, не е нахлуване – това е правова страна. Припомням, че едно от лицата, поради които България е наказана в Европейския съд по правата на индивида, е точно Иван Гешев ”.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР