Днес изтече крайният срок, в който партиите и коалициите можеха

...
Днес изтече крайният срок, в който партиите и коалициите можеха
Коментари Харесай

19 партии и 9 коалиции се регистрираха за изборите на 11 юли

Днес изтече крайният период, в който партиите и обединенията можеха да подават документи за присъединяване в идните парламентарни избори. До 17.00 часа в ЦИК се записаха 19 партии и 9 обединения.

На 5 юни е последният период, в който обединенията могат да създадат промени в техния състав, а през днешния ден изтече крайният период, в който политическите играчи можеха да се записват за идните парламентарни избори на 11 юли.

Първи през днешния ден в ЦИК се явиха ГЕРБ-СДС, с 9999 подписа, при събрани над 32 хиляди. Даниел Митов предвижда, че обединението ще завоюва още веднъж първото място и ще бъде неизпълним фактор при съставянето на идващото държавно управление.

Даниел Митов ще бъде ръководител на Софийския избирателен щаб на ГЕРБ, а Томислав Дончев - на Националния, заяви след заседания на партията ръководителят Бойко Борисов.

"В момента имаме едно съревнование от един кандидат-президент с неговия щаб по министерства. Няма парламент, няма други институции. Аз не знам има ли в света подобен аналог - за едни избори претендентът за президент да е едноличен стопанин в страната ", съобщи Бойко Борисов.

От "Демократична България " оповестиха, че са събрали 10 хиляди подписа, 500 от тях по електронен път. А задачата е разширение на електоралната поддръжка. Промени в листите не се чакат.

"Очаквам тези избори да бъдат доста по-свободни. Голямата ни цел е да излъчим едно не просто какво да е ръководство, а ръководство на смяната, което в действителност да може да стъпи на трите огромни национални програмни цели, които си слага "Демократична България " - независимост, правда, рационализация ", добави съпредседателят на "Демократична България " Христо Иванов.

10 хиляди подписа подава в ЦИК водачът на социалистите Корнелия Нинова, новият ръководител на предизборния щаб Кристиан Вигенин и водачите на листи на "БСП за България ".

"Тръгваме проведени, готови за тези избори с две цели - първата е смяна, а втората е непоклатимост. Ако на предходните избори се реализира задача за събаряне на ГЕРБ от власт и начало на смяната, то тази смяна би трябвало да се продължи, само че към този момент да се предложи с какво да бъде сменен моделът на ГЕРБ ", разяснява Корнелия Нинова.

Национално обединяване на десницата записаха в ЦИК Петър Москов, Николай Ненчев и Жаклин Толева.

"КОД, Български земеделски народен съюз и БДФ се сплотиха и през днешния ден се явяват не просто дружно на тези избори, а дружно в желанието си, в задачата си обединяване на смислената десница ", добави ръководителят на КОД Петър Москов.

"Атака " и този път ще се яви независимо, откакто някогашните им сътрудници от Обединени патриоти не приели техните цели, означи Волен Сидеров.

"С упоритост да затворя американските бази, за което се боря от 2006 година, да излезем от НАТО и да си оправим връзките с Русия, което е безумно за нас. Това е огромна вреда за България ", сподели още ръководителят на "Атака " Волен Сидеров.

8 юни е крайният период, в който партия ли коалиция може да изиска да бъде заличена за присъединяване в изборите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР