Днес изписват жената, на която лекарите помогнаха да роди въпреки

...
Днес изписват жената, на която лекарите помогнаха да роди въпреки
Коментари Харесай

Да подариш живот: Изписват жената, родила въпреки онкозаболяването си

Днес изписват дамата, на която лекарите помогнаха да роди макар онкозаболяването си.

Ваня е на 24 години. Диагнозата рак на маточната шийка чува, когато е бременна в деветата седмица. Казва, че е била унищожена, само че околните и лекарите са й помогбнали много.

Снимка: bTV

Уникалната интервенция в Плевенската болница направи най-големия подарък на бременната жена, нейната първа рожба Цветан.

Снимка: bTV

Ръководител на екипа в УМБАЛ " Св. Марина " – Плевен проф. доктор Григор Горчев изясни, че вярното държание при сходна обстановка е било да се отстрани бебето. Но лекарите са подкрепили Ваня в нейното нелеко предпочитание да резервира детето

„ И за момент не се замислих да си махам бременността”, сподели щастливата майка.
Да подариш живот: Лекари помогнаха на онкоболна жена да роди Пред това да избави своя живот, Ваня избира да износи детето си
Медиците обясниха пък, че са подхванали нискооперативни интервенции, при които е можело да изгубят бебето, само че за благополучие това не се е случило.

Малкият Цветан идва на бял свят на Голяма Богородица. Непосредствено след раждането лекарите сполучливо отстраняват изцяло тумора на Ваня, на който протегнали ръка отчасти при започване на бременността.

Вижте щастливата майка и бебето й във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР